Vink vreest Ajax-keuze: “Die trainer ook”

Foto: Vink vreest Ajax-keuze: “Die trainer ook”

Marciano Vink vraagt zich af of Ajax behoefte heeft aan een trainer van buitenaf. De voetbalanalist denkt dat de Amsterdammers daar op korte termijn geen profijt van hebben.

Vink stelt dat Ajax behoefte heeft aan duidelijkheid. “Ik weet niet of een trainer van buitenaf die duidelijkheid nu direct kan geven, die heeft ook weer een aanloop nodig”, vertelt de oud-Ajacied bij ESPN. “Ik zeg niet dat ik geen voorstander ben, maar met Peter Bosz is het wel zo dat hij een bepaald type spel wil spelen. Daarin is dominantie aan de bal vereist.”

Volgens Vink is John Heitinga een prima optie voor de rest van het seizoen. Als assistent-trainer noemt hij jeugdtrainer Frank Peereboom. “Hij heeft met Ten Hag op analytisch vermogen gespard en hij heeft de uitwedstrijden geanalyseerd onder Ten Hag. Misschien moet hij er ook bij, want hij heeft ook de knowhow. Ik denk dat je gewoon een heel mooi team kunt vormen.”

Hans Kraay jr. pleit voor Heitinga, maar ook de Deense bondscoach Kasper Hjulmand is volgens hem zeer geschikt. “Hij heeft een slecht WK gehad, maar als ik die man zie, dan krijg ik altijd zin in voetbal. Als hij dat over kan brengen… Als je allemaal 20% meer plezier hebt, dan word je ook 20% beter.”

Keuzes vereist

Vink hoopt vooral op de terugkeer van spelvreugde en logische keuzes. “Want het was Tadic op links, Tadic naar rechts. Kudus in de spits, die hardop roept: ‘Ik ben een nummer 10’. Bassey, die voor heel veel geld gekocht is, heeft kwaliteiten, maar misschien in een ander systeem. Wijndal, die voor 10 miljoen gekocht is, zit op de bank. Zoveel factoren hoop ik niet meer te zien. Ik hoop een Ajax te zien dat daar staat, de mouwen opstroopt en spelvreugde heeft.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax iemand met Ajax-kennis aanstellen?

  • Ja
  • Nee
1120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie