Vincent Janssen licht stoppen bij Oranje toe

Foto: Vincent Janssen licht stoppen bij Oranje toe

In navolging van PSV-spits Luuk de Jong heeft ook de nummer 9 van Royal Antwerp FC, Vincent Janssen, bedankt voor het Nederlands elftal. De oud-speler van onder meer AZ en Tottenham Hotspur maakte dat eerder op zondag bekend, maar nu komt hij ook daadwerkelijk met tekst en uitleg.

“Deze week heb ik een moeilijke beslissing moeten nemen”, begint Janssen op zijn Instagram-pagina. “Gisteren heb ik de bondscoach en de KNVB gevraagd om mij in de toekomst niet meer op te roepen voor het Nederlands elftal.”

De centrumaanvaller vervolgt: “Ze reageerden begripvol en dat stel ik erg op prijs. Mensen die mij kennen weten dat spelen voor mijn land een droom was en ik vind het nog altijd een hele eer.”

Maar… waarom houdt hij er dan mee op? “De voetbalkalender wordt steeds voller en drukker. Als ik eerlijk ben tegen mezelf, dan moet ik tot de conclusie komen dat dit steeds meer impact heeft. Om persoonlijke redenen heb ik dus deze weloverwogen beslissing genomen. Ik heb er erg lang over nagedacht en uitgebreid overlegd met mijn echtgenote, familie en vrienden, en deze beslissing voelt voor mij als de enige juiste. Mijn focus ligt nu voor de volle honderd procent op Royal Antwerp FC en vanaf nu ben en blijf ik supporter van Oranje.”

WK 2022

In een vrije donkere periode was Janssen vaste prik bij het Nederlands elftal. Na zijn transfer naar de Mexicaanse competitie verdween hij uit beeld, totdat hij opeens weer opgeroepen werd door Louis van Gaal. Janssen ging als ‘supersub’ mee naar het wereldkampioenschap in Qatar, waar hij ook speelminuten maakte. Hij kwam niet tot scoren op het mondiale eindtoernooi.

France
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 20:43.

Ga jij hem missen?

  • Ik wel
  • Ik niet
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie