VI-bargast gaat Derksen aanpakken: ‘Kwalijk wat hij zei’

Foto: VI-bargast gaat Derksen aanpakken: ‘Kwalijk wat hij zei’

Johan Derksen kan binnenkort een reprimande verwachten van Vandaag Inside-bargast Eveline Stallaart. De seksuoloog vindt het namelijk ‘kwalijk’ dat de analist heeft geïnsinueerd dat voormalig minister president Mark Rutte ‘aseksueel is’.

Eveline Stallaart waarschuwt Johan Derksen (Vandaag Inside)

“Dat vind ik totale onzin. Veel mensen denken dat aseksualiteit betekent dat iemand niet van seks houdt”, reageert Stallaart in gesprek met de Story. “Dat is absoluut niet waar. Het is een geaardheid. Die geaardheid houdt in de kern in dat je nooit romantische gevoelens hebt ervaren en geen seksuele aantrekkingskracht tot anderen hebt gevoeld. Ik vind het ontzettend kwalijk dat Rutte dat label opgeplakt heeft gekregen.”

Derksen is een grens over gegaan, vindt Stallaart. “Dus als ik weer bij VI ben, zal ik Johan dat ook wel even vertellen. Ik neem Johan dat niet kwalijk, want juist omdat hij dat zegt, en veel mensen zo denken, vind ik het belangrijk dat ik dat uit de wereld kan helpen. Het opent een gesprek.”

Geaardheid Mark Rutte

Omdat Rutte altijd vrijgezel is geweest wordt er veel gespeculeerd over zijn geaardheid. “Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat hij een intense focus heeft. De liefde of een relatie zorgt voor afleiding, helemaal als er kinderen worden geboren. Dus ik denk dat het feit dat hij op deze manier leeft, dat voor hem heel positief uitpakt.”

Stallaart vindt het juist slim van Rutte om zijn geaardheid geheim te houden. “Op die manier geeft hij mensen geen reden voor invulling en blijft het gewoon open, wat het een non-onderwerp maakt. Omdat niemand het weet. Als je er een label aan gaat hangen, wordt het een ding en wordt het een onderwerp van speculatie.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Eens met Stallaart?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie