Verweij onthult opmerkelijk verzoek van Memphis aan journalisten

Foto: Verweij onthult opmerkelijk verzoek van Memphis aan journalisten

Mike Verweij heeft in de podcast Kick Off van De Telegraaf onthult dat Memphis Depay een opmerkelijk verzoek aan de Nederlandse journalisten heeft gedaan: de spits wil dat de pers wat ‘liever’ is voor zijn ploeggenoot Xavi Simons.

Memphis wil dat Nederlandse journalisten ‘liever’ zijn voor Xavi Simons

“Memphis deed een beroep op de Nederlandse journalisten. Om Xavi een beetje te sparen. Een jongen van 21. En als alles negatief is, dan is dat heel lastig”, vertelt Verweij. “Dat kon Memphis uit eigen ervaring ook vertellen. Dus hij zei: ‘Wees wat liever voor Xavi’. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Xavi moet gewoon laten zien dat hij in het Nederlands elftal net zo goed kan voetballen als bij Leipzig.”

“En ik weet dat dat niet één-op-één is over te nemen van je club. En dat er bij het Nederlands elftal misschien wel wat meer gevraagd wordt. Maar als Xavi gewoon goed gaat voetballen, dan komen de positieve kritieken vanzelf”, tipt Verweij verder. “Maar het is niet zo, om hem te helpen, dat er maar positief geschreven moet worden. Ook als hij slecht is.”

Valentijn Driessen haakt in: “Degene die hem de hand boven het hoofd moet houden, die houdt hem natuurlijk op de hand boven het hoofd. Koeman valt toch continu terug op Xavi. Hij heeft natuurlijk heel veel kwaliteiten. Alleen komt het er niet uit.” Verweij besluit: “En hoeveel meer vertrouwen heb je nodig dan dat van de bondscoach? Xavi kan het vertrouwen van alle media hebben, maar als de bondscoach zegt: ‘Jij blijft op de bank en je komt er niet in ook’, dan heb je denk ik een veel groter probleem.”

Xavi wordt tE hard aangepakt

  • Eens
  • Oneens
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie