Vertonghen weigert zich uit te spreken over beladen thema: “Bang om dingen te zeggen”

Foto: Vertonghen weigert zich uit te spreken over beladen thema: “Bang om dingen te zeggen”

Jan Vertonghen voelt de angst om zich stevig over de One Love-discussie uit te spreken. De Belgische verdediger wilt geen risico lopen op sancties van de FIFA.

De voorbije dagen gaat het ook in België veel over de One Love-statements rond het WK in Qatar. Nadat de FIFA de regenboogarmbanden al verbood, moesten de Rode Duivels ook het witte uitshirt aanpassen. De tekst ‘LOVE’ in de kraag moest verwijderd worden door de wereldvoetbalbond.

Aanvoerder Vertonghen wil zich best uit spreken over de kwestie, maar bijt op de tong. Dit vanwege de mogelijke consequenties. “Als je nu een statement maakt om die armband te dragen, straffen we meer onszelf. Maar aan de andere kant ben ik jammer genoeg bang om dingen te zeggen. Ik voel me helemaal niet comfortabel om hierover te spreken. Dat zegt eigenlijk al genoeg.”

Angst

Vertonghen wil met uitspraken zichzelf niet in de vingers snijden voor het sportieve doel van dit WK. “Ik ben bang dat ik morgen niet op het veld sta als ik hier iets over zeg. Dat is een spijtige situatie die ik nooit heb meegemaakt en hopelijk niet meer zal meemaken. Dat is helemaal niet fijn. Ik ben bang om hier iets over te zeggen. We zijn hier om te voetballen en als we dat niet kunnen doen door een statement te maken… Als je nog niets eens ‘nee’ tegen racisme of discriminatie kan zeggen… Ik ga er niets over zeggen, want ik wil aan de aftrap staan.”

Snap je Vertonghen hierin?

  • Tuurlijk wel
  • Nee, moet zich uit kunnen spreken
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie