Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Engeland: Bergwijn basis?

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Engeland: Bergwijn basis?

Het is de grote vraag die in Nederland wordt gesteld na de verschillende opstellingen van het Nederlands elftal op het EK. Bondscoach Ronald Koeman blijft sleutelen, leek zijn ideale elf gevonden te hebben, maar zag een zeer moeizame eerste helft tegen Turkije. Alle posities lijken richting de halve finale van het EK tegen Engeland in steen gegoten te zijn behalve die rechtsbuitenplek. Gaat Steven Bergwijn spelen, ja of nee?

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Engeland in halve finale EK 2024

Woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park van Dortmund is het zover: Nederland-Engeland. Het Nederlands elftal gaat proberen om voor het eerst sinds 1988 de finale van het EK te bereiken. Koeman moet de opstelling bedenken en hoopt het lijstje spoedig in te leveren bij de UEFA.

Achterin is het meer dan duidelijk. Bart Verbruggen was eerst weifelend, ging in de fout bij het het doelpunt van Turkije, maar herstelde zich en redde Oranje in de slotfase. Ook backs Denzel Dumfries en Nathan Aké zijn door hun degelijke spel zeker van een basisplaats. Virgil van Dijk was tegen Turkije niet zo stabiel en sterk als anders, maar nog lang niet reden genoeg voor Koeman om aan zijn aanvoerder te komen. Stefan de Vrij was (ook voor zijn doelpunt) de beste verdediger en misschien wel speler tegen Turkije.

Koeman twijfelt over Bergwijn, Malen en Weghorst

Op het middenveld lijkt Koeman zijn vaste trio gevonden te hebben met Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders en Xavi Simons. In de tweede helft kwam daar Memphis Depay nog soort van bij en speelde Oranje een soort van 4-4-2-systeem. Wout Weghorst kwam er toen ook bij. De spits verving rechtsbuiten Steven Bergwijn. De Ajacied schijnt op de training het erg goed te doen, maar trekt zijn Ajax-lijn door in de minuten die hij maakt op het EK. De onzeker ogende aanvaller werd sterk vervangen door Weghorst, waardoor ook de formatie licht wijzigde. Durft Koeman dat weer aan?

Het lijkt er niet op dat Koeman opeens Weghorst als basisspeler gaat neerzetten. Zeker tegen de sterke Engelse verdedigers lijkt een sterke lange aanvaller als Weghorst niet opgewassen. Beter snelheid en beweging, zal de bondscoach denken. Weghorst heeft ook al in de Premier League laten zien dat hij moeite heeft om daarin uit te blinken. Hij kwam tegen Turkije niet in actie, maar Donyell Malen lijkt toch de meeste kans te maken op een basisplaats. Als invaller was hij geweldig tegen Roemenië en als basisspeler heeft hij een streep voor ten opzichte van Weghorst.

Waarschijnlijke opstelling Nederland tegen Engeland: Bergwijn uit de basis

Koeman dubt dus om zijn favoriet Bergwijn, die hem eerder nooit teleurstelde in Oranje, te laten vallen. Van de bondscoach is bekend dat hij graag het vertrouwen geef en krediet geeft aan spelers die hij al langer kent. Ook kiest hij vaker voor ervaring dan voor in vorm zijnde talenten. Met Malen en de beste speler van Oranje Cody Gakpo heeft Koeman wel twee geweldige opties om het de Engelse verdediging met snelheid en techniek te verrassen. Memphis Depay zal daar als bliksemafleider en voor hem hopelijk ook doelpuntenmaker de spits moeten zijn. Mocht het toch niet uitpakken zoals gehoopt dan kan Koeman altijd nog Bergwijn en vaste pinchhitter Weghorst brengen. We gaan het zien.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Engeland (1-4-3-3)

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Depay, Gakpo.

Gaan we een logische opstelling zien tegen Engeland?

  • Ja, in de halve finale is het zo ver
  • Nee, Koeman tovert weer iets uit zijn hoge hoed
3038+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie