Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Turkije: Koeman heeft zijn ideale elf gevonden

Foto: Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Turkije: Koeman heeft zijn ideale elf gevonden

Het Nederlands elftal gaat eindelijk in de ideale opstelling van bondscoach Ronald Koeman spelen. Na vier wedstrijden op het EK is de puzzel in elkaar gevallen en hoopt Oranje het perfecte team te hebben gevonden om eerst Turkije te verslaan en daarna het Europees kampioenschap te winnen. De elf die zaterdagavond om 21.00 uur gaan beginnen tegen Turkije.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Turkije op zaterdag 6 juli om 21.00 uur

Ontegenzeggelijk was Koeman nog aan het zoeken de afgelopen EK-wedstrijden. Mede door blessures, pijntjes en spelers die ver van hun goede doen verwijderd waren moest de bondscoach een beetje improviseren. Iets waar hij niet van houdt, want de trainer geeft graag het vertrouwen aan een ervaren vaste elf, met af en toe een licht accentverschil.

Toch wijzigde hij elke keer zijn opstelling en verraste hij tegen Roemenië met Steven Bergwijn op rechtsbuiten. Een tactische zet die de Roemenen pijn deed, maar Bergwijn zelf was vooral voor die tactische zet gebruikt. Op dit moment zijn er in Oranje spelers die veel beter (in vorm) zijn en op een veel hoger niveau spelen.

Opstelling Nederland tegen Turkije: Malen dwingt basisplaats af, Depay heeft Koeman-krediet

Donyell Malen liet met twee doelpunten en veel meer tegen Romenië zien waarom hij een belangrijke pion is van Borussia Dortmund, dat dit seizoen de finale van de Champions League haalde. De rappe rechtsbuiten was levensgevaarlijk in de omschakeling en kan met Cody Gakpo de flanken aanvoeren en de tegenstander pijn doen. Memphis Depay doet dat voorlopig nog niet. De aanvalsleider is op dit moment bliksemafleider en voltooit die taak met verve. Koeman durft het niet aan om de speler die hij al zoveel vertrouwen heeft gegeven in het verleden bij Nederland en FC Barcelona te passeren. Depay heeft dat eerder altijd terugbetaald en krijgt dus ook de kans tegen Turkije.

Op het middenveld hebben we gezien dat Xavi Simons weer in het groene boekje van Koeman staat. Tegen Oostenrijk leefde het middenveld al lichtjes op met Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders en Xavi Simons als meest vooruitgeschoven pion, tegen Roemenië viel dat op z’n plek. Het middenveld blonk uit en, alhoewel hij (ook naar eigen zeggen) niet een perfecte score haalde, was Koeman lyrisch over de bij Paris Saint-Germain onder contract staande middenvelder. Extra vertrouwen voor de jonge Simons, die het ook mag laten zien tegen Turkije.

Aad de Mos maakt voor SoccerNews’ Aads Oranje elke keer zijn ideale opstelling en lijkt eindelijk op één lijn te liggen met Ronald Koeman.

Opstelling Nederlands elftal in kwartfinale EK: Oranje staat inmiddels als een (wankel) huis

Nederland staat inmiddels als een huis, wel een wankel huis want op basis van Roemenië kunnen we nog niet stellen dat alle gaten gedicht zijn. Wel weet Koeman welke metselaars het fundament vormen van het Nederlands elftal. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké staan vast. Die achterhoede is ervaren, kundig en spelen bij Europese topclubs. Precies zoals Koeman dat het liefste ziet. Voor Bart Verbruggen staat al een tijdje geen vraagteken meer. De keeper krijgt de taak om bij de dode spelmomenten extra scherp en sterk in de lucht te zijn. Turkije is dan namelijk op zijn best.

Zo vallen de puzzelstukjes van Koeman in elkaar voor de kwartfinale van het EK. Zaterdagavond om 21.00 uur is het zover in Berlijn. Oranje krijgt de kans om de drama-wedstrijd van de vorige keer daar weg te spoelen. Bij een overwinning op de Turken is de Oostenrijkse misère vergeten en staat Oranje voor het eerst sinds 2000 in de halve finale van een EK. Koeman heeft de ideale elf gevonden, nu moeten die elf het gaan laten zien.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Turkije (1-4-3-3)

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Malen, Depay, Gakpo.

Is dit ook jouw ideale Oranje-elf?

  • Ja, eens met Koeman
  • Nee, ik zou het anders doen
3846+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie