Vermoedelijke opstelling Engeland tegen Oranje: ‘Southgate voert één wijziging door’

Foto: Vermoedelijke opstelling Engeland tegen Oranje: ‘Southgate voert één wijziging door’

Engeland maakte op het EK nog geen grootse indruk, maar staat inmiddels wel in de halve finale. Ondanks de vele grote namen oogt het voetbal van de Three Lions allesbehalve sprankeland en opteert bondscoach Gareth Southgate vooral voor defensieve zekerheid. Verrassende wisselingen hoeven in de opstelling tegen Oranje ook niet verwacht worden.

Vermoedelijke opstelling Engeland tegen Oranje: Southgate speelt vanuit de nul tegen Oranje

Southgate hamert vooral op defensieve zekerheid en vindt het belangrijk om de nul te houden. De bondscoach weet namelijk dat dan een doelpunt genoeg is voor de winst. Toch oogt Engeland tot nu toe wel heel pover in de gespeelde wedstrijden. Tegen Slowakije hing zelfs uitschakeling in de lucht, maar Jude Bellingham voorkwam dat in blessuretijd met een spectaculaire omhaal. Harry Kane maakte vervolgens de winnende in blessuretijd.

Opmerkelijk genoeg vertelde Bellingham eerder in het toernooi al tegenover de media dat Engeland vooral defensief denkt. “Met een clean sheet heb je maar één doelpunt nodig om te winnen. We weten dat in veel andere wedstrijden aan het begin van dit EK veel gescoord is, maar wij moeten vasthouden aan onze eigen standaarden.”

Defensieve Southgate houdt vast aan vertrouwde namen tegen Oranje

Southgate kiest er dan ook niet voor om vol druk te zetten op de tegenstander, maar wil de linies graag compact te houden om zo een sterk defensief blok te vormen. Met spelers als Phil Foden, Bellingham en Bukayo Saka heeft de Engelse keuzeheer namelijk een drietal in de voorhoede staan dat gevaarlijk is in de omschakeling. Daarnaast houdt Southgate ook graag vast zijn aan basiselftal en staat hij niet bekend om zijn snelle en vele wissels. Naar verwachting zal Southgate dan ook voor de vertrouwde namen kiezen tegen Oranje.

Achterin zal er vermoedelijk wel een wijziging worden doorgevoerd. Marc Gúehi, die nog geschorst was tegen Zwitserland, zal naar verwachting in het elftal terugkeren. Dat gaat ten koste van Ezri Kosra, die tegen de Zwitsers aan de aftrap verscheen. Voor de rest zal Southgate hoogstwaarschijnlijk niets gaan aanpassen.

Vermoedelijke opstelling Engeland tegen Oranje (1-4-2-3-1):

Pickford; Walker, Stones, Gúehi, Trippier; Mainoo, Rice; Saka, Bellingham, Foden; Kane.

Wie zou jij centraal achterin zetten?

  • Gúehi
  • Kosra
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie