Verliezend Real Madrid beleeft dramatische avond bij Real Sociedad

Real Madrid heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Ondanks een uitstekend begin verloor de ploeg van Carlo Ancelotti met 2-0, waardoor Atlético Madrid woensdagavond op de ranglijst over de stadsgenoot kan gaan.

Gevaar Real Madrid

De Spaanse grootmacht moest het stellen zonder Karim Benzema en Vinícius Júnior, maar daar was dinsdagavond in de beginfase van het duel weinig van te merken. Real Sociedad-keeper Alex Remiro moest direct tweemaal in actie komen. Eerst haalde de doelman een gevaarlijk schot van Aurélien Tchouaméni uit het doel, waarna hij de kopbal van Eder Militão eveneens tegenhield.

Het eerste wapenfeit van Real Madrid was daarmee helder, waardoor Real Madrid met meer vertrouwen ging spelen. Aan de andere kant van het veld kwamen er echter eveneens kansen. Zo kon Thibaut Courtois opgelucht ademhalen nadat de bal via het hoofd van een speler van de thuisploeg tegen de lat aankwam en vervolgens weer het veld in stuiterde.

Doortastend Real Sociedad

In de tweede helft ging Real Sociedad voortvarend van start en kwam het zelfs op een voorsprong te staan. Een fout van Militão werd afgestraft door Takefusa Kubo die tegen zijn oude club de bal tegen de touwen aan werkte: 1-0. Later in het tweede bedrijf kreeg Dani Carvajal een tweede gele kaart, waardoor Real Madrid met 10 man kwam te staan.

Het maakte de opdracht van Real Madrid alleen maar lastiger. Het team van Ancelotti wilde dolgraag voor de gelijkmaker gaan, maar kwam op het veld een man tekort om tot grote kansen te komen. Aan de kant van Real Sociedad was het nog wel eenmaal raak. Ander Barrenetxea verzekerde zijn ploeg 5 minuten voor tijd van de overwinning.

Scoreverloop: 1-0 (47′) Takefusa Kubo, 2-0 (85′) Ander Barrenetxea

Gaat Real Madrid de Champions League winnen?