“Verkeerde keuze doodzonde voor Gravenberch, hij is ingehaald door Wieffer”

Foto: “Verkeerde keuze doodzonde voor Gravenberch, hij is ingehaald door Wieffer”

Ryan Gravenberch had als toptalent bij Ajax de wereld aan zijn voeten, maar de middenvelder is tijdens zijn eerste seizoen in het buitenland terug op aarde. Door een gebrek aan speeltijd is hij teruggeworpen in zijn ontwikkeling.

Gravenberch komt bij Bayern zelden aan spelen toe

“Doodzonde. Hij is ingehaald door Mats Wieffer, dat is er met hem gebeurd”, gaat buitenlands voetbal-specialist van Voetbal International Süleyman Öztürk in op de situatie van Gravenberch. “Hij is naar Bayern München gegaan. Daar stelde Nagelsmann hem niet op, die wel zei dat hij geweldig was. Echt top top, hij kan echt heel goed worden, maar hij speelt nooit. En helaas voor hem, hebben wij Kimmich en Goretzka. En Thomas Tuchel maakt het nog erger door te zeggen: hij kan geweldig invallen en ook een geweldige basisspeler zijn. En hij stelt hem ook nooit op.”

Verkeerde keus

“Ja, wat moet je met zulke teksten?”, vroeg de journalist zich openlijk af. “Dat zijn van die teksten, als je ze als 20-jarige te horen krijgt, dan moet je eigenlijk denken: hartstikke leuk en aardig, maar ik sta compleet stil. Het is natuurlijk wel vreemd dat Ryan Gravenberch, die bij Ajax vandaan komt er daar in de voetsporen trad van Frenkie de Jong, minuut maakt onder Ten Hag. En iedereen zegt: wauw, we hebben er weer eentje, een volgende oranjeknaller. Dan ga je naar Bayern München, een verkeerde keus. Gewoon niet verstandig, als je dat elftal bekijkt die spelen al jaren in dezelfde samenstelling.”

Gravenberch speelde dit seizoen bij Bayern in 27 officiële duels mee. In de Bundesliga kwam hij tot slechts één basisplaats. Een vroeg vertrek uit München lonkt, de Amsterdammer wordt vooral in verband gebracht met Liverpool.

Komt het volgend seizoen al goed met Gravenberch?

  • Ja, hij gaat ergens anders minuten maken
  • Ja, hij krijgt toch de kans bij Bayern
  • Nee, ik vrees van niet
412+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie