Vente sneert naar Feyenoord: ‘Een klotegevoel’

Foto: Vente sneert naar Feyenoord: ‘Een klotegevoel’

Dylan Vente steekt momenteel uitstekend in zijn vel bij Roda JC. De oud-spits van Feyenoord heeft al acht treffers achter zijn naam staan en is daarmee momenteel topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Een doorbraak in Rotterdam zat er echter nooit in voor de aanvaller.

Onder Giovanni van Bronckhorst maakte Vente nog wel zijn debuut bij Feyenoord, maar in gesprek met Voetbal International vertelt de aanvaller dat de moordende concurrentie hem de das omdeed. “Ik had Nicolai Jørgensen voor me en Robin van Persie kwam er ook nog bij. Ik dacht eerst nog: Jørgensen is blessuregevoelig, misschien mag ik dan af en toe spelen. Maar met twee spelers met zo veel klasse voor je, wordt het gewoon lastig.”

Vente kende vervolgens nog een verhuurperiode aan RKC Waalwijk, maar dat bleek geen gelukkig avontuur. De stap naar Roda JC bleek echter wel een schot in de roos. “De stap naar Roda had ik nodig. Sportief gezien was het een stap omlaag, maar ik denk dat je als jonge spits beter mee kan spelen om promotie in de KKD dan tegen degradatie in de Eredivisie.”

Afscheid van Feyenoord

De spits vond het wel verbazingwekkend hoe Feyenoord omging met zijn vertrek. “Ik had ik iets meer empathie verwacht van de mensen binnen de club. Het was gewoon: Dylan vertrekt, punt. Even dacht ik: Dertien jaar lang plezier, dat maakt dus geen reet meer uit. Ik vond dat je eigen jeugdspelers, of ik of Klaas of Piet dat is, best netter mag uitzwaaien. Nu pakte ik mijn spullen en was ik weg.” Als kind van de club had hij toch wel op wat meer gerekend. “Stuur desnoods een bloemetje. Kijk, ik weet ook wel dat ik niet goed genoeg was, maar ik kreeg er niet echt een warm gevoel bij. De voetbalwereld is hard, dat leer je door de jaren heen wel.”

TIP: Is Vente ook trefzeker tegen Almere City? Pak 2.5x je inleg bij Unibet!

Is Vente goed genoeg voor de Eredivisie?

  • Ja, subtop moet hij aankunnen
  • Ja, misschien de onderkant van de Eredivisie
  • Ja, zelfs in de top moet hij mee kunnen doen
  • Nee, typisch een KKD-spits
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie