Van Stee krijgt trap na: “Niemand wilde hem”

Foto: Van Stee krijgt trap na: “Niemand wilde hem”

Dolf Roks werkt sinds enige tijd voor de voetbalacademie van Ajax. Een prachtige baan, maar toch zit het ontslag bij Sparta Rotterdam hem nog altijd dwars.

Roks had al een goede verstandhouding met Ajax. “En toen naar buiten kwam dat ik in Rotterdam was ontslagen, was er al gelijk een appje vanuit Amsterdam met de uitnodiging om een bakje koffie te drinken. Daar was ik wel verbaasd over”, zo laat hij RTV Rijnmond weten. “Ik heb het toch gedaan, want ik heb het enorm naar mijn zin in de voetballerij. Het is mijn passie.”

“Dus reed ik een week later naar Amsterdam, met nog wel het gevoel dat mijn ontslag bij Sparta onrechtvaardig was, vooral op de manier waarop het is gegaan. Maar dan kom je in Amsterdam binnen bij mensen die je al kent, Bart Logchies (hoofd-docent ACA) en Corné Groenendijk (manager ACA), en dat was heel warm. Ze wilden me naar binnen trekken. Er waren ondertussen wel wat andere telefoontjes geweest, maar de keuze was niet moeilijk”, aldus Roks.

Volgens de inmiddels oud-Spartaan ging het ‘goed’ bij de club. “Er stroomt genoeg door naar het eerste elftal en er werden genoeg jongens verkocht. Maar in februari 2018 kwam Henk van Stee bij de club binnen als technisch manager. En dat was best frappant, want niemand wilde hem. (…) De komst van Van Stee werd met name door de journalisten (en Spartanen) Hugo Borst en Emile Schelvis gestimuleerd. En ook door Rijnmond.”

Wint Sparta bij Cambuur? Win 2.70 keer je inleg bij bet365!

Heeft Sparta hier gefaald?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie