Van Nistelrooy tussen hoop en vrees: ‘Grote competities bepalen alles’

Foto: Van Nistelrooy tussen hoop en vrees: ‘Grote competities bepalen alles’

PSV leeft nog altijd tussen hoop en vrees wat betreft Cody Gakpo. Hoewel de transfermarkt in Nederland na vandaag is gesloten, daar is die in Engeland nog een dag langer open. Een aantal Premier League-clubs hoopt de buitenspeler nog te strikken, waarbij Southampton het meest concreet lijkt. Een late transfer kan er onder meer voor zorgen dat PSV niet meer in staat is om een vervanger te halen.

PSV treedt woensdagavond aan voor het inhaalduel tegen FC Volendam en mogelijk maakt Gakpo gewoon zijn opwachting in dat duel. Het zou een bevestiging kunnen zijn van het aanblijven van Gakpo, maar dat zal nog niet het geval zijn omdat de markt in Engeland nog een dag langer open is. 

Grote competities bepalen

Trainer Ruud van Nistelrooy legt tegenover het Algemeen Dagblad uit dat PSV zo maar een groot probleem kan hebben. “Nu zou Cody ook op 1 september nog kunnen vertrekken, zonder dat wij dan zelf nog iets kunnen doen. De oefenmeester zegt dat er tal van scenario’s klaar liggen, maar dat men het lot niet in eigen handen heeft. “Van een deadline stellen tot aan keihard ‘nee’ zeggen tegen clubs die nog last minute aankloppen. Maar de werkelijkheid is deze: de grote competities bepalen, met de Premier League voorop. Spelers hebben daarnaast hun plannen en er is ook nog het financiële plaatje van de eigen club, PSV dus. Het is een samenspel van veel zaken. Dus een deadline stellen? Ik denk niet dat dat gebeurt.”

Volgens het Algemeen Dagblad heeft een vertrek van Gakpo invloed op de titelstrijd. Ook Van Nistelrooy denkt pas na 1 september te kunnen zeggen wat het verwachtingspatroon is, maar beseft ook dat PSV in ieder geval nog flink wat stappen moet zetten. “Bij PSV loopt heel veel puur talent rond. We hebben nu van alle clubs de meeste minuten voor tieners in de eredivisie. Als club ben je aan het bouwen, maar PSV is óók een club van direct presteren. Na deze transferwindow moet blijken waar we staan op die balans. We willen structureel toegroeien naar de Champions League. Voor dat niveau zijn we nog niet goed genoeg gebleken tegen Rangers.”

Van Nistelrooy hoopt dat Gakpo blijft, maar is daar nog allerminst zeker van. “Met Anwar El Ghazi zijn we er wel uit, dat is fantastisch, hij kan op drie posities voorin spelen. Verder klaag ik niet. Ik voel me ook geen speelbal, ik word goed betrokken bij alles wat er gebeurt. Stel dat de window niet afloopt zoals gehoopt, dan is het wat het is. Dan moeten jonkies nog meer de kar trekken.”

TIP: PSV landskampioen? Win 3,25 keer je inleg via Unibet!

Is het vertrek van Gakpo bepalend voor het kampioenschap?

  • Ja, anders kan PSV nog meedoen
  • Nee, ze zijn al kansloos
  • Nee, ook zonder Gakpo maakt PSV kans
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:45
5+
Dumfries begrijpt kritiek: ‘Natuurlijk hoor je dat’
18:38
9+
‘Duivelse’ Luis Suárez maakt geen excuses aan Ghana
18:30
14+
‘Portugal vreest voor absentie Ronaldo’
18:10
61+
Ziyech leidt Marokko naar historische groepswinst
17:54
5+
België schiet zichzelf in de voet tegen Kroatië
17:30
459+
‘Schreuder gooit Ajax-opstelling op de schop’
17:11
109+
Oranje wil doemscenario voorkomen: ‘Er wordt zeker op getraind’
16:53
66+
FC Groningen klaar met dissonant: ‘Voldoet niet aan onze normen en waarden’
16:39
45+
‘Ziyech doet ‘zorgelijk’ Twitter ontploffen’
16:18
49+
De Roon wars van kritiek: ‘Amusementswaarde telt niet’
16:05
78+
‘Dokter’ Dumfries komt met positief nieuws over Oranje-duo
15:50
96+
‘Geen andere optie dan meegaan in het Ajax-niveau’
15:22
1019+
‘Vraagprijs PSV voor Cody Gakpo bekend’
15:13
56+
Opstellingen: België op de schop voor kraker tegen Kroatië
15:10
43+
Szczesny verklapt waar opmerkelijk onderonsje met Messi over ging
14:54
113+
Roy Beerens ‘vergiste zich enorm’ in Dick Advocaat
14:38
746+
‘Peter Bosz wijst Eredivisieclub af’
14:24
90+
Begrip voor keuze Ronaldo: ‘Doet het niet voor het geld’
14:06
365+
‘Feyenoord richt vizier op WK-spits (30)’
13:52
544+
Memphis grijpt in om ‘onnodige ruis’ te voorkomen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie