Van Nistelrooy snapt keuze voor Simons: ‘Bewezen dat hij het aankan’

Foto: Van Nistelrooy snapt keuze voor Simons: ‘Bewezen dat hij het aankan’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy vindt dat Xavi Simons mee kan naar het WK in Qatar. De oefenmeester stelt dat de negentienjarige aanvallende middenvelder genoeg kwaliteiten in huis heeft om bij Oranje mee te kunnen spelen.

De Telegraaf meldde al dat Simons hoogstwaarschijnlijk bij de selectie zit. “Het is aan de bondscoach, maar Xavi heeft bewezen dat hij het aankan”, vertelde Van Nistelrooy op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen AZ. Volgens de PSV-trainer kan Van Gaal zijn kwaliteiten wel inschatten. “We hebben een bondscoach die dat heel goed kan inschatten.”

PSV won afgelopen zondag de topper tegen Ajax, maar Van Nistelrooy stelt dat zijn ploeg daardoor niet veranderd is in gedrag. “Ik heb deze week niets gemerkt, we hebben ons werk deze week weer doorgezet. We hebben nu het vertrouwen en dat geeft motivatie om het nog beter te doen. Dat is onze uitdaging.”

De spelers die naar het WK gaan krijgen van PSV een aantal weken rust vertelde Van Nistelrooy. “We hebben verschillende groepen: een groep die een WK speelt, een groep die alleen interlands speelt en een groep die geen interlands speelt.”

Philips Stadion

Eredivisie

12 november 2022

21:00

PSV Eindhoven
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 20:59.

Is het terecht dat Simons mee gaat naar het WK?

  • Ja, dat lijkt me terecht
  • Nee, ik vind dat nog wat te vroeg voor hem
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie