‘Van Nistelrooy schuift Zenden aan de kant bij PSV’

Foto: ‘Van Nistelrooy schuift Zenden aan de kant bij PSV’

Boudewijn Zenden is volgend seizoen geen onderdeel van de technische staf van PSV. Dat zou de voormalige buitenspeler van de Eindhovenaren in eerste instantie wel zijn, maar nu Ruud van Nistelrooy toch hoofdtrainer wordt gaat dat niet door. Van Nistelrooy neemt zijn eigen mensen mee en heeft daarin geen plaats ingeruimd voor Zenden.

In gesprek met De Telegraaf licht Zenden het besluit van PSV toe. “Na de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt en de aanvankelijke weigering van Ruud van Nistelrooy om trainer te worden, is dat gecommuniceerd. Maar PSV heeft nu een andere beslissing moeten nemen.” Van Nistelrooy wilde in eerste instantie niet direct hoofdtrainer worden, maar kwam daar later op terug. Die beslissing had ook gevolgen voor de positie van Zenden. “Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise. Hij neemt zijn eigen mensen mee. De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen.”

PSV wil Zenden houden

De Eindhovenaren hopen Zenden nog wel in een andere rol te behouden voor de club, maar daarover is nu nog geen duidelijkheid laat Zenden weten. “Dat is de wens van PSV, maar daar moet inhoudelijk over worden gesproken.” Van Nistelrooy zal komend seizoen Fred Rutten naast zich hebben als assistent-trainer. Voor de functie van keeperstrainer lijkt Abe Knoop in beeld te zijn, die Raimond van der Gouw zal opvolgen. Ook André Ooijer kan rekenen op een plek in de nieuwe technische staf.

TIP: Wint PSV bij Feyenoord? Pak 2.85 keer je inzet!

Moet PSV zenden behouden in een andere rol voor de club?

  • Ja
  • Nee
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie