Van Nistelrooy: ‘Ik hield me niet bezig met zijn onzin’

Foto: Van Nistelrooy: ‘Ik hield me niet bezig met zijn onzin’

Ruud van Nistelrooy is tegenwoordig de trainer van PSV, vroeger kwam hij natuurlijk ook al als speler uit voor de Eindhovenaren. In 1998 tekende hij bij de club, die snel daarna Sir Bobby Robson binnenhaalde als coach.

“Hij bracht vanuit zijn verleden in Newcastle een bepaalde achtergrond en houding mee: dankbaar zijn en beseffen dat die club het belangrijkste is”, vertelt Van Nistelrooy aan Voetbal International. “De Engelsen gebruiken het woord humble en dat komt qua gevoel het dichtst bij wat ik bedoel. Als: het tegenovergestelde van arrogantie, want arrogantie is bij PSV een absolute no go.”

Eric Gerets

“PSV is én topsport én een bepaalde Brabantse gemoedelijkheid. Wij kijken om naar elkaar, ook dat hoort zo te zijn als je een eenheid wilt vormen.” Later bracht Eric Gerets die eenheid aan het wankelen met zijn aparte manieren van ‘spelers op scherp zetten’. Zo vertelde hij eens aan spits Van Nistelrooy dat ‘veel andere spelers een hekel aan hem hadden’. RvN ging gelijk voor de groep staan en vroeg: “Oké jongens, zeg het maar. Wie?”

“Ruud kreeg gelijk antwoord”, zegt Ernest Faber over het moment. “Daarom werken we nu nog samen, denk ik. Heel apart wat Erik toen bezielde. Luc en Ruud maakten alle doelpunten, wij hoefden hen alleen maar te helpen door de nul te houden. Daar hoefde geen trainer bij te komen.” Van Nistelrooy besluit: “Wij losten dat soort dingen als spelers zelf op. Gerets had zo zijn eigen manier om ons te prikkelen, maar wij vormden zo’n hecht team dat we alles samen bespraken. Dus hielden we ons ook niet bezig met die onzin.”

Van Nistelrooy is een toptrainer in potentie

  • Eens
  • Oneens
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie