Van Nistelrooy erkent: “Switch gemaakt”

Foto: Van Nistelrooy erkent: “Switch gemaakt”

Ruud van Nistelrooy is blij dat PSV de Eredivisie zaterdagavond hervat tegen Sparta Rotterdam. Na een lange onderbreking omwille van het WK gaat het echte werk weer beginnen.

Van Nistelrooy vond de WK-break ‘eventjes lekker’. “Omdat het een hectische periode was met een bizarre competitie en een Europees programma. Dan is het lekker even wat te rusten”, zo vertelde de PSV-trainer op de persconferentie. “Dat heb je na een week ook weer gehad. Dan kun je weer lekker aan het werk met de spelers in de voorbereiding. En kun je niet wachten op de eerste wedstrijd.”

De oud-international noemt deze onderbreking ‘een aparte verschijning’. “Het is niet een seizoenshelft die je achter de rug hebt, want er zijn pas veertien van de 34 wedstrijden gespeeld. Er is nog tweederde van de competitie te spelen. Dat voelt ook raar na de kerst en oud- en nieuwperiode dat je nog tweederde te gaan hebt. Maar het is wat het is.”

Van Nistelrooy heeft in overleg met PSV kunnen reflecteren. “Het is duidelijk dat de switch is gemaakt naar echte buitenspelers op de flanken, ook door de beschikbaarheid van spelers. Middenvelders die we daar hadden, zoals Xavi Simons, Ismael Saibari en Guus Til, die even in de spits heeft gespeeld, kunnen weer op hun plek komen te spelen op het middenveld. We kunnen wat meer aan een speelwijze werken, omdat je de specifieke posities aan boord hebt.”

Wint PSV met 2-1 van Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat PSV landskampioen worden?

  • Ja
  • Nee
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie