“Van Nistelrooij heeft zich behoorlijk alleen gevoeld”

Foto: “Van Nistelrooij heeft zich behoorlijk alleen gevoeld”

Ruud van Nistelrooij slaagde er in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV niet in om het landskampioenschap binnen te halen. Desondanks is Marco Timmer van mening dat de oefenmeester het niet slecht heeft gedaan, zo stelt hij op de website van Voetbal International.

Complimenten voor Van Nistelrooij

Waar PSV aan het begin van het seizoen de Johan Cruijff Schaal pakte, won de club eind vorige maand eveneens de KNVB Beker. Beide keren versloegen de Eindhovenaren Ajax. PSV laat de directe concurrent bovendien voorlopig achter zich in de Eredivisie, waardoor het komende zomer hoogstwaarschijnlijk deelneemt aan de voorronde van de Champions League.

“Van Nistelrooij bleef uiteindelijk overeind in wat een heel bijzonder en loodzwaar (leer)jaar voor hem is geworden”, zo concludeert PSV-clubwatcher Timmer dan ook. “Het werd de nieuwe coach niet makkelijk gemaakt. Hij heeft zich, nadat de RVC unaniem het vertrouwen in John de Jong had opgezegd, een tijd behoorlijk alleen gevoeld toen de technisch directeur opstapte.”

Vertrekkende spelers bij PSV

De journalist wijst daarnaast op de verschillende dragende spelers die dit voetbaljaar bij PSV vertrokken. Zo zag de trainer in de winterstop zowel Cody Gakpo als Noni Madueke naar de Premier League vertrekken, waardoor hij opnieuw naar zijn basisteam moest kijken. Timmer merkte dat Van Nistelrooij met een grote uitdaging te maken kreeg.

“Aan de andere kant tellen excuses niet bij een topclub, die meer middelen en een kwalitatief bredere selectie heeft dan de overige clubs. Het is daarom voor PSV goed te constateren dat het Van Nistelrooij uiteindelijk toch is gelukt de resultaten stabiel te krijgen. Met de bekerwinst op Ajax en de tweede plek als beloning.”

PSV Eindhoven
Fortuna Sittard
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 19:55.

Is Van Nistelrooij in zijn eerste seizoen bij PSV geslaagd?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie