Van Hanegem wijst Ajax terecht: “Best normaal”

Foto: Van Hanegem wijst Ajax terecht: “Best normaal”

Met overwinningen op FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1) heeft Ajax deze week zelfvertrouwen getankt. Willem van Hanegem is echter nog niet onder de indruk van de Amsterdammers.

Weg omhoog lijkt ingezet, maar euforie overdreven

“Ajax klimt langzaam omhoog”, zo opent Van Hanegem nog positief in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. “Brighton-thuis is dan een leuke test. Ik dacht de laatste tijd iets te hebben gemist, want plotseling had iedereen het maar over dat Brighton. Die waren zo ontzettend goed en hun Italiaanse trainer De Zerbi was een soort nieuw wereldwonder. Dat wordt je aangepraat, hè. Ajax speelde in Engeland schijtluizenvoetbal en ze verloren.”

“John van ’t Schip doet logische dingen, heeft een beetje mazzel en dan kan het zo maar weer snel omhooggaan”, zo vervolgt de oud-international van Oranje. “Ajax valt af en toe aan, maar gooit niet alles open. Al geven ze wel kansen weg. Waar ze wel mee moeten oppassen daar: een leuke voorzet of een mooie passeerbeweging, het is allemaal best normaal als je in de top speelt, hè.”

Martha niet de nieuwe Roberto Carlos

Van Hanegem noemt het debuut van Ar’Jany Martha ‘leuk’. “Maar het leek wel of de nieuwe Roberto Carlos was opgestaan. Bij Branco van den Boomen gilden ze daar in Amsterdam in de voorbereiding ook hoe geweldig hij wel niet was. Daarna zagen we een paar maanden wat hij allemaal niet beheerst, maar nu beginnen ze weer van vooraf aan omdat hij een leuke voorzet gaf. Bij Ajax vonden ze dat soort ballen vroeger doodnormaal en zag je het vier keer per wedstrijd. Zo bijzonder is het ook allemaal niet.”

Eens met Van Hanegem?

  • Ja
  • Nee
524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie