Van Hanegem tipt ‘eigenwijze’ Van Gaal: ‘Is voor de duvel niet bang’

Foto: Van Hanegem tipt ‘eigenwijze’ Van Gaal: ‘Is voor de duvel niet bang’

Xavi Simons maakt momenteel grote indruk bij PSV. De middenvelder liet dat donderdag ook weer zien tegen Arsenal. Met zijn goede spel van de afgelopen weken klopt Simons dan ook nadrukkelijk op de deur van bondscoach Louis van Gaal. Als het aan Willem van Hanegem ligt neemt Van Gaal Simons mee naar het WK.

In de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad zegt Van Hanegem onder de indruk te zijn van het spel van Simons. “Zo’n ventje van net negentien jaar met van die krulletjes die een heel stadion enthousiast maakt en van de duvel niet bang is.” De Kromme is dan ook van mening dat Van Gaal Simons moet meenemen naar het WK. “Of hij op het WK ook moet worden opgesteld? Dat weet ik niet. Maar met het oog op latere grote toernooien zou het mooi zijn als Simons nu ook alvast een WK gaat meemaken.”

Van Hanegem vindt dat Van Gaal er altijd aparte manieren op na houdt. “Dan denk ik: Doe nou gewoon normaal, man. Want Louis doet altijd net alsof hij alles uitgevonden heeft. Mensen denken dat Louis en ik ruzie hebben. Is niet zo. Nooit gehad ook. Maar ik begrijp niet hoe hij de dingen soms brengt en altijd iets wil doen dat anderen niet doen.” Volgens een grappen makende Van Hanegem heeft Van Gaal zich al genoeg bewezen. “Al is hij dat waarschijnlijk ook niet met me eens. Hij vindt waarschijnlijk vooral dat zijn spelers een goede trainer hadden. En dat ze blij moesten zijn dat ze met hem trainen mochten.”

PSV Eindhoven
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 oktober 2022 14:25.

Moet Van Gaal Simons in de basis zetten bij Oranje?

  • Ja, daar hij is al goed genoeg voor
  • Nee, alleen meenemen is voldoende
  • Nee, laat hem maar gewoon thuis
671+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie