EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Hanegem noemt oorzaak zwak optreden Veerman

Foto: Van Hanegem noemt oorzaak zwak optreden Veerman

Willem van Hanegem had dinsdagavond weinig medelijden met Joey Veerman, die na een half uur spelen al werd gewisseld na een draak van een optreden. De PSV’er kreeg er in de media vervolgens flink van langs.

‘Veerman heeft het te danken aan mafketels die hem met Kroos vergeleken’

“Al die medespelers die hem even een schouderklop gingen geven na zijn wissel, waarom toch? We hebben het over een Europees Kampioenschap, het is voetbal op het hoogste niveau en dan is er even geen ruimte voor medelijden”, laat Van Hanegem noteren in het Algemeen Dagblad.

“Laat hem gewoon even na zo’n vroege wissel”, tipt De Kromme, die de Volendammer ‘bedroevend’ vond spelen. “Maar toch kan het een voetballer overkomen. Alleen, een topspeler beperkt zijn val op een avond dat het allemaal niet wil lukken.” Maar bij Veerman ‘werd het met de minuut minder’. “Dat zegt iets over zijn niveau, maar dit heeft ook hij te danken aan al die mafketels die hem de afgelopen maanden hebben bewierookt en hem gingen neerzetten als een soort kruising tussen Toni Kroos en Andrea Pirlo. Diezelfde aanbidders gaan hem nu afbreken tot op het bot, zo werken ze.”

Mits ‘alles op tafel wordt gegooid’ ziet Van Hanegem Oranje best revanche nemen in de knock out-fase. “Koeman moet zich deze dagen niet gek laten maken in de zin van of hij het na afloop nou wel of niet ‘een wanvertoning’ moet noemen. Die discussie, hoe lastig dat ook is, moet je helemaal niet aangaan als bondscoach. Wout Weghorst heeft eigenlijk gewoon gelijk als hij zegt dat het toernooi nu pas echt gaat beginnen. Nu niet gaan zemelen over de sfeer of lief zijn voor elkaar. Het mag best een paar dagen grimmig zijn. Het is topvoetbal.”

Veerman wordt overdreven hard aangepakt nu

  • Eens
  • Oneens
2002+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie