Van Hanegem laakt Ajax-beleid en velt oordeel over zomeraanwinst

Foto: Van Hanegem laakt Ajax-beleid en velt oordeel over zomeraanwinst

Willem van Hanegem is zeer kritisch op het beleid van Ajax. De Amsterdammers verloren op de slotdag van de Eredivisie van FC Twente en eindigden op de derde plek in de Eredivisie. Daardoor wordt er komend seizoen geen Champions League-voetbal gespeeld in Amsterdam. Van Hanegem denkt te weten waar de problemen zitten en is ook kritisch op de eerste zomeraanwinst van de club.

Van Hanegem stipt Ajax-probleem aan

Van Hanegem schrijft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad dat er bij Ajax geen knopen worden doorgehakt. “Ajax is verworden tot een elftal waarin zoete broodjes worden gebakken. Als een speler niet op zijn favoriete positie kan spelen, creëren ze wel een plekje voor hem. Berghuis niet op het middenveld? Dan zetten we hem rechts. Tadic niet op links? Zetten we hem in de as. Kudus kan niet in de spits? Doen we hem deze week rechterspits.”

Volgens De Kromme ontstaan daarmee juist de problemen binnen het elftal. “Ajax is een club waar ze voor elke positie twee goede spelers moeten hebben. En als er eentje speelt, zit de ander op de bank. Zo werkt dat gewoon.” Van Hanegem stelt dat de club ook spelers moet halen die in hun kracht kunnen spelen. “Calvin Bassey is een prima verdediger, maar bij Ajax willen ze een soort Ruud Krol of Frank de Boer in hem zien. Dat gaat niet.”

Twijfels over Van den Boomen

Ajax heeft met de transfervrije Branco van den Boomen een eerste nieuwe zomeraanwinst gestrikt, maar Van Hanegem heeft niet al een te hoge pet op van de middenvelder. “Realiseer je dat er een speler naar Ajax komt die eerder niet echt opviel bij FC Eindhoven, De Graafschap, Heerenveen en Willem II. Ik weet dat hij bij Toulouse goed was, ik gun hem een geweldige periode bij Ajax, maar als het seizoen begint is hij 28 jaar oud en heeft hij nog nooit in de top gespeeld.”

Denk jij dat Van den Boomen een goede aanwinst is voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie