Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’

Foto: Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’

Willem van Hanegem hoorde de perspraatjes van Ajax-directeur Edwin van der Sar rondom het ontslag van trainer Alfred Schreuder met stijgende verbazing aan. De oud-doelman zei onder meer dat Schreuder niet ontslagen zou zijn als Ajax in de blessuretijd nog de 2-1 had gemaakt, tegen FC Volendam.

“Dat bestaat niet. Dan ben je niet goed bij je hoofd. Hoe kom je daar in godsnaam op?”, reageert Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. Dat Schreuder überhaupt zo snel ontslagen werd na een wedstrijd, verbaasde De Kromme. “Ik heb het niet meegemaakt, maar het zal weleens gebeurd zijn. Maar het gekke is dat ‘die lange’ (Van der Sar, red.) nu opeens iets gaat zeggen. Had dan twee of drie wedstrijden daarvoor iets gezegd.”

‘Als de Ajacieden nu opeens wél goed gaan spelen, zijn het waardeloze gasten’

“Nu heeft iedereen die daar maar iets te zeggen heeft daar iets te zeiken over de trainer. Nou dat was toch erg”, steunt hij Schreuder. “Op een gegeven moment denk je dat kan nooit standhouden. Ook al hadden ze bij wijze van spreken nu met 2-1 gewonnen ofzo, dan was het ook niet goed geweest.”

Van Hanegem vindt dat Ajax de coach te lang heeft laten bungelen. “Je had die trainer al drie of vier weken daarvoor kunnen ontslaan. Maar niet de hele tijd dat gezanik en gezeur van die mensen allemaal tegen hem. En al die betweters die allemaal op de televisie zitten, dat is ook verschrikkelijk.” In het geval dat Ajax de komende weken plots wél goed gaan voetballen, vindt Van Hanegem hen ‘waardeloze gasten’.

Eens met Van Hanegem?

  • Ja
  • Nee
1208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie