Van Hanegem hekelt ‘sufferds’: “Niet goed bij hun hoofd”

Foto: Van Hanegem hekelt ‘sufferds’: “Niet goed bij hun hoofd”

Volgende week, op 22 januari, wacht de volgende editie van De Klassieker. Uiteraard kijkt ook Willem van Hanegem er enorm naar uit, al vreest hij tegelijkertijd mogelijk wangedrag vanaf de tribune. Niet voor niets gaat Feyenoord netten rond het veld ophangen.

“Helaas heb je altijd weer en stel sufferds die er een klerezooi van willen maken ten opzichte van de Ajacieden. Feyenoord heeft de mooiste supporters die er zijn, maar een klein gedeelte is niet goed bij zijn hoofd. Die horen tijdens de wedstrijd eigenlijk in een inrichting”, foetert Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

Lof voor Mats Wieffer

Verder stak De Kromme de loftrompet uit voor Mats Wieffer, die gisteren in de basis stond tegen PEC Zwolle (3-1, goal en assist Wieffer). Van Hanegem had hem al in het vizier toen-ie nog bij Excelsior speelde. “Wat ik goed vind, is dat hij het spel gewoon heel goed ziet. Altijd om zich heen kijken, altijd zoeken. Als hij de bal krijgt, weet hij over het algemeen wel waar ‘ie naartoe moet. Hij kijkt ook altijd vooruit. Dat vond ik bij Excelsior ook al.”

Van Hanegem is niet verrast dat Wieffer zo snel is aangehaakt qua niveau. “Waarom neem je hem? Niet om hem een jaar of drie op de bank te laten zitten. Dus waarom is dat vreemd?” Al staat er nu wel wat extra druk op, in een volle Kuip. “Zo’n jongen die voor het eerst gaat spelen in een geweldig stadion, dan is het niet zo dat je zegt: hier ga ik eens lekker laten zien hoe goed ik ben. Er ligt echt een partij druk op hem. Zeker omdat er een middenvelder weg is en er een plek voor hem vrij komt. Dan is dit voor hem heel belangrijk.”

Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vrees jij ernstige misdragingen, de 22ste?

  • Ja
  • Nee, komt goed
514+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie