EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Gelder laakt oud-werkgever: “Niet meer herkenbaar”

Foto: Van Gelder laakt oud-werkgever: “Niet meer herkenbaar”

Jack van Gelder vindt het jammer hoe het er nu aan toe gaat bij de NOS. De voormalig sportverslaggever vindt het spijtig dat hij nooit mag aanschuiven tijdens voetbalprogramma’s en is ook niet erg te spreken over het huidige commentaar van de NOS rondom de voetbalwedstrijden.

Van Gelder laat zich kritisch uit over voormalig werkgever NOS

“Ik vind het gek dat je Kees Jansma of mij nooit bij de NOS ziet”, begint Van Gelder in gesprek met Voetbal International over de omroep. “We hebben toch bijna vijftig jaar verslag gedaan van EK’s en WK’s en ik denk dat de kijker dat leuk zou vinden. Nu zie ik soms mensen aan tafel zitten die nota bene zelf zeggen dat ze geen verstand van voetbal hebben.”

Toch stelt Van Gelder dat hij niet direct een uitnodiging wil ontvangen. “Ik heb nu andere dingen, maar het is wel opvallend. Het NOS-bloed zit voor altijd in me, maar na het overlijden van Johan Cruijff ben ik er nooit meer geweest. Toen werd ik razendsnel opgetrommeld. Maar goed, zo gaat dat dan. Het is ook niet erg.”

Van Gelder kritisch op Studio Fussball en NOS-commentatoren

Ook Studio Fussball lijkt Van Gelder niet heel erg te kunnen bekoren. “In de aanloop naar de wedstrijden kijk ik nog weleens. Maar na afloop kijk ik liever naar SBS. Dat is toch verrassender. Ook daar zijn niet alle gasten top, maar het is wel leuker en spontaner. Al doet Sjoerd van Ramshorst het prima, hoor. Het is een keurige presentator.”

Daarnaast vindt Van Gelder de huidige NOS-commentatoren niet geweldig. “Ik ga geen collega’s afkraken, maar het is niet altijd mijn stijl. En ik vind het jammer dat je niet meer de beste commentatoren bij de beste wedstrijden hebt. Het is heel erg zonde dat bijvoorbeeld Arno Vermeulen geen commentaar meer mag doen van de nieuwe leiding. Hij begeleidt nu de commentatoren en is chef indeling. Maar het is echt een prima commentator, zowel op de radio als op televisie.”

Tevens ziet Van Gelder nog wat opvallends rondom de wedstrijden van Oranje. “Waar zijn de radio-compilaties op de socials van de wedstrijden van Oranje? Als ik de NOS was, zou ik dat iets meer hypen. Maar misschien komt het omdat alle commentatoren constant doordraaien op radio en tv. Je hebt niet meer één of twee vaste Oranje-gezichten of -stemmen. Het is niet meer herkenbaar.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is Van Gelder de beste Oranje-commentator ooit?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
429+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie