Van Gaal reageert: stapt hij af van 5-3-2 tegen Qatar?

Foto: Van Gaal reageert: stapt hij af van 5-3-2 tegen Qatar?

De laatste dagen ging het veel over de vraag of het Nederlands elftal wel in een 5-3-2 formatie moet spelen tegen het zwakke Qatar, morgenavond in de laatste poulewedstrijd dit WK. Bondscoach Louis van Gaal is niet van plan om (tijdelijk) afscheid te nemen van zijn tactische creatie.

“Elke wedstrijd hier op het WK is moeilijk”, vertelt Van Gaal op de persconferentie vandaag. “Dat zie je aan de uitslagen en aan alle gelijke spelen. Je ziet kleine overwinningen, uitzonderingen daar gelaten. Qatar speelt ook in een 1-5-3-2-systeem, dan krijg je systemen tegenover elkaar en wordt het een schaakwedstrijd. Dat is niet altijd leuk om naar te kijken, maar het is wel een manier om verder te komen.”

“Het heeft te maken met de oplossingen die we als team moeten maken in balbezit.” Tegen Ecuador werd dat doel echter niet behaald. “Daardoor konden we de wingbacks niet goed bereiken.” Van een chronisch gebrek aan agressiviteit is volgens Van Gaal geen sprake. “Daar ben ik niet somber over en ik denk niet dat dat een probleem gaat worden. Nee, dat is juist het kenmerk van deze groep: altijd doorgaan tot het einde, negentig minuten lang proberen uit te voeren wat we hebben afgesproken.”

‘Geen noodzaak om 5-3-2 te wijzigen’

Terugschakelen naar een 4-3-3 formatie lijkt geen optie. “Ik heb hier anderhalf jaar over nagedacht. Het zou kunnen dat ik het op een gegeven moment ga aanpassen, maar daar zie ik op dit moment niet de noodzaak voor.”

Zou jij 4 3 3 gaan spelen?

  • Ja
  • Nee
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie