Van Dijk vertelt over beste teamgenoot

Foto: Van Dijk vertelt over beste teamgenoot

Virgil van Dijk is in Engeland al jaren een heavyweight in de achterhoede van Liverpool en Southampton. De Nederlandse verdediger is op dit moment bezig met de voorbereidingen op het eerste WK-duel tegen Senegal. Zijn beste teamgenoot bij Liverpool zal hij echter niet treffen in Qatar.

Van Dijk vertelde bij Pitch Side Podcast over de beste speler met wie hij had samengespeeld bij Liverpool. Daar had hij een verrassend antwoord op. Niet Mo Salah, niet Sadio Mané, maar… “Bij Liverpool zou ik zeggen Bobby (Roberto, red.) Firmino”, stelde de aanvoerder van het Nederlands elftal.

“Ik weet hoe moeilijk het is om hem in bedwang te houden als centrale verdediger. Hij laat zich ver uitzakken als spits”, zei Van Dijk, die het voormalige superduo op de Liverpool-vleugels wel noemde.

Virgil van Dijk

“Ik kan hem noemen, maar ook Mo Salah, Sadio Mané en op dit moment Thiago. Het is leuk om met spelers van dit niveau te kunnen spelen”, verklaarde Van Dijk, die Firmino wel moet missen op de eindronde. De aanvaller van Liverpool werd niet geselecteerd voor het Braziliaanse nationale elftal.

Dat geldt dus ook voor Sadio Mane, die wegens een blessure moest afhaken. In het Algemeen Dagblad vertelde Van Dijk dat hij daar van baalt. “Want dit WK verdient gewoon de beste spelers, Sadio is er daar één van. Sadio is van wereldklasse, hij is mijn vriend en ik zal hem missen.”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Heeft Van Dijk gelijk?

  • Ja
  • Nee
245+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie