Van Dijk over ‘heftig seizoen’: “Nooit eerder meegemaakt”

Foto: Van Dijk over ‘heftig seizoen’: “Nooit eerder meegemaakt”

Eigenlijk heeft Liverpool gewoon een dramatisch seizoen achter de rug. Voor de winterstop ging het slechter dan daarna, maar aan het einde van de rit konden de mannen van oefenmeester Jürgen Klopp geen Champions League-ticket uit het vuur slepen. Virgil van Dijk vond het ‘heftig’.

Virgil van Dijk: “Nog nooit eerder meegemaakt”

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt de centrumverdediger: “Het was gewoon best een heftig seizoen, met veel ups en downs. Maar zeker ook een jaar waarin ik veel heb geleerd, vooral buiten het veld om, en zeker in mentaal opzicht.”

The Reds presteerden vooral wisselvallig: tegen rivaal Manchester United werd het 7-0, maar Wolverhampton Wanderers was bijvoorbeeld weer met 3-0 te sterk… “Er zijn in de afgelopen jaren ook best wel wedstrijden geweest waarin het niet goed ging natuurlijk. In voetbal is het nooit ‘plain sailling’, maar dit seizoen was het over een heel jaar gewoon niet constant. Ook niet hoe we als groep hebben gespeeld. Dat is best wel een shock. Ik had dat nog nooit eerder zo meegemaakt.”

Kritische noten

Ook Van Dijk zelf werd onder vuur genomen door de diverse Engelse analisten: “Soms was die kritiek gewoon terecht, zowel op het team als op mij individueel. Best vaak ook niet helemaal. Maar hoe dan ook; je moet er wel mee kunnen dealen, en ik ben blij dat ik daar goed uit ben gekomen.”

Wint Liverpool volgend seizoen de League Cup?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gefaald?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie