EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van der Vaart: ‘Zó onder de maat, hij is weggespeeld’

Foto: Van der Vaart: ‘Zó onder de maat, hij is weggespeeld’

Rafael van der Vaart heeft bepaald niet genoten van de EK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Oostenrijk. Oranje verloor met 2-3 in het Olympiastadion en de oud-voetballer richt zijn pijlen op PSV-controleur Jerdy Schouten, die volgens hem ‘weggespeeld’ werd.

Rafael van der Vaart: ‘Jerdy Schouten is weggespeeld’

“Ik weet niet eens waar ik moet beginnen”, begint de oud-international bij de NOS. “Het is een hele dikke, verdiende nederlaag. De tweede helft begon Oranje wat beter, en dan zie je wel dat Oostenrijk een goede, maar ook slechts een hele normale ploeg is.”

Van der Vaart vervolgt: “Oostenrijk liep erdoorheen. Schouten werd echt een paar keer weggespeeld. Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen met analyseren. Je speelt een beetje goed, en dan heb je ze meteen te pakken. Het is zó onder de maat. Het is ook de absolute wil. Je komt terug en dan krijg je toch weer die ballen tussendoor. Het is ongelooflijk, zó slecht.”

“Wat zijn wij dan?”

Pierre van Hooijdonk haakt in: “Wat zijn wij dan? Als je van de minste tegenstander in de poule wint, Polen, en tegen Frankrijk heb je geluk… en dan ga je eraf tegen Oostenrijk, ook op voetbaltechnisch vlak. Wat wij gezien hebben vandaag was vreselijk. Vooraf hadden we nog de discussie over de kwaliteiten van de tegenstander, maar deze tegenstander heeft ons alle hoeken van het veld laten zien.”

“We hebben ook twee goals zó slap tegen gekregen puur door het feit dat ze niet meelopen met hun man. Het is ook hautain, zo van: daar zal de bal vast niet komen. Maar daar komt die juist wel”, besluit Pi-Air.

Hebben ze gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
465+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie