Van der Vaart looft Man of the Match bij Ajax: “Zeer terecht”

Foto: Van der Vaart looft Man of the Match bij Ajax: “Zeer terecht”

Rafael van der Vaart is erg onder de indruk geraakt van jongeling Jorrel Hato de afgelopen weken. Tegen FC Utrecht stond de pas zeventienjarige belofte weer centraal achterin, hij deed het uitstekend en werd in het stadion verkozen tot Man of the Match.

Van der Vaart: ‘Hato maakt Ajax aan de bal gewoon veel beter’

“Hij is natuurlijk heel jong, dus je kijkt er heel mild naar en dan zeg je al snel dat hij de beste speler is”, opent Van der Vaart in Studio Voetbal. “Maar hij staat nu in het centrum en hij maakt Ajax aan de bal gewoon veel beter. Hij is heel comfortabel, haalt de bal er even uit en wil weer naar voren. Hij werd Man of the Match en dat was zeer terecht.”

Dat Hato zich bij de tegentreffer van Tasos Douvikas toch een beetje de kaas van het brood liet eten, was volgens Van der Vaart niet direct zijn schuld. “Hij zit kort, valt een beetje achterover en die jongen stapt terug met de bal. Wijndal doet helemaal niets. Hij staat in z’n eentje tegen zes Ajacieden, vergis je niet.”

Renovatie in Amsterdam

Komende zomer zal directeur Sven Mislintat flink de bezem door de selectie gaan halen. Wie mogen van Van der Vaart wél blijven? “Hato, Timber, Álvarez, Kudus, Berghuis, Bergwijn en Taylor, maar dan houdt het wel een beetje op. En Brobbey trouwens, die zou ik eerste spits maken en het volle vertrouwen geven. Hij is bezig en houdt veel ballen vast.”

Tot slot tipt de oud-international: “Ik zou met Dusan Tadic gaan zitten en gaan praten over een andere rol. Dat je ook weleens op de bank komt of gewisseld wordt. Hij is met zijn goals en assist wel heel belangrijk, dus ik zou hem er wel bij houden.”

De Grolsch Veste

Eredivisie

28 mei 2023

14:30

Twente
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Hato is nu al Oranje-materiaal

  • Eens
  • Dat nog niet
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie