Van der Vaart kraakt tweetal Ajax-dissonanten: “Schandalig”

Foto: Van der Vaart kraakt tweetal Ajax-dissonanten: “Schandalig”

Rafael van der Vaart heeft stevige kritiek geuit op het spel van Ajax. De Amsterdammers kwamen zaterdag op bezoek bij Excelsior niet verder dan 2-2. De oud-international vond dat het spel van Ajax weinig houvast bood en was daarnaast niet te spreken over het spel van een tweetal Ajacieden.

Medic in de fout

“Ik vond het heel matig, in alles”, oordeel Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal over het vertoonde spel van Ajax. “Het was traag, de spelers wandelden. Er zit geen idee achter en dan zie je dat je een ploeg als Excelsior niet kapot kan spelen. Als je dan ook nog fouten maakt zoals Medic deed, dan wordt het een zware middag.”

De verdediger ging gruwelijk de fout in bij de 2-1 van Excelsior. “Het was echt een schande, iedereen stond stil. Als je de bal wil hebben, dan moet je erheen sprinten om de combinatie aan te gaan. En hoe Medic dit doet, daaraan zie je dat hij aan de bal heel matig is. Vorige week schoot hij die bal geweldig in de kruising, maar zo goed is hij dus ook weer niet.”

Circus Rensch

Van der Vaart was daarbij ook niet te spreken over de inzet Devyne Rensch. “Dat was schandalig. We hebben het dan over bereidheid. Als je dan kijkt naar Rensch… Ik weet niet wat er met hem aan de hand is, maar het lijkt soms wel Circus Rensch met hem. Let nou eens op hem voorafgaand aan die goal.”

Andries Jonker wees naar aan het aankoopbeleid van Ajax, waar volgens hem significant wat in veranderd is. “Het oogt allemaal wat langzamer, maar kijk eens naar de lengte van deze spelers. Van den Boomen, Tahirovic en Medic zijn boven de 1 meter 90 en Sutalo is ook onderweg. Zij ogen anders dan de gemiddelde Ajax-speler door de jaren heen. Maurice Steijn had bij NAC en VVV ook vaak lange spelers, nu moet hij het bij Ajax wel naar de Ajax-normen tillen.”

Is Medic een goede aankoop?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1001+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie