Van der Vaart gaat los over ‘Oranje-schande’

Foto: Van der Vaart gaat los over ‘Oranje-schande’

Vincent Janssen heeft zijn interlandvoetbalschoenen aan de wilgen gehangen, hij komt in het vervolg niet meer uit voor het Nederlands elftal. Rafael van der Vaart kan dat welhaast niet geloven, zegt hij in het praatprogramma Studio Voetbal: “Je bedankt niet voor het Nederlands elftal.”

De oud-international zegt allereerst over de beslissing van Janssen: “Ik vind het een beetje slap, als ik heel eerlijk mag zijn.” Van der Vaart vindt dat je nooit mag bedanken voor Oranje… “Ik ben op een gegeven moment ook van HSV naar Real Betis en naar FC Midtyjlland gegaan, maar ik heb nooit gedacht aan bedanken. Stel je voor dat ze me morgen zouden oproepen, dan zou ik weer meedoen. Zo heb ik dat altijd ervaren. Je bedankt niet voor het Nederlands elftal.”

‘We lachen om Wout Weghorst…’

Vorige week nam Luuk de Jong al afscheid van het keurkorps: “Als Luuk de Jong en Vincent Janssen bedanken… Die hoeven voor mij niet eens te bedanken. Ik vind het bijna kwalijk, ik kan er best wel een beetje boos om worden. We lachen bijvoorbeeld allemaal om Wout Weghorst, hoe hij zich gedraagt bij het volkslied, maar hij zal in geen honderd jaar bedanken.”

Volgens Ibrahim Afellay gaan we Janssen überhaupt niet echt missen: “Het is geen speler die je normaal gesproken bij de eerste elf zet, dus het is geen gemis. We hebben ook Danjuma, Malen en Brobbey die nog jong is. Dat zijn jongens die in de toekomst meer waarde zullen hebben dan hij heeft.”

France
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 20:43.

Ben jij het met Van der Vaart eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1084+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie