Van der Meijde reageert op ‘imbeciele’ uitspraken over Van Dijk

Foto: Van der Meijde reageert op ‘imbeciele’ uitspraken over Van Dijk

Andy van der Meijde raakte recentelijk in opspraak vanwege zijn uitspraken over Oranje-aanvoerde Virgil van Dijk. De oud-prof noemde de verdediger onder meer een ‘vuile imbeciel, maar Van der Meijde zegt nu spijt te hebben van die uitspraken. Volgens de huidig voetbalanalist zat hij te ver in de emotie.

Van der Meijde betuigt spijt van uitspraken over Van Dijk

In het programma Bij Andy Thuis op de Bank was te zien hoe Van der Meijde helemaal uit zijn plaat ging over Van Dijk. Op Instagram heeft Van der Meijde nu gereageerd op die ophef en zegt hij over de schreef te zijn gegaan. “Ik ben een gepassioneerde Hollander en ik hou ervan als Nederland wint. Ik heb wat gezegd over Van Dijk. Het spijt me. Ik bedoelde het niet zo, maar ik wil gewoon dat je wint. Je hebt al heel veel dingen gewonnen in je carrière, dus ik heb heel veel respect voor je..”

Vervolgens zijn er beelden uit zijn programma te zien waarop hij wel lovend spreekt over Van Dijk. “Die Van Dijk is zo’n goede speler, jongen. Ik ben trots op hem. Wat hij gepresteerd heeft, dat is toch geweldig. Maar ik zit in de emotie en ik krijg een waas voor mijn ogen…”

Glenn Helder en Royston Drenthe, eveneens aanwezig, springen op de bres voor Van der Meijde. “Ik ken jou, je zit in de emotie. Als ik daar had gestaan, had je me ook verrot gescholden terwijl ik weet dat je van me houdt”, vertelt Helder. “Als we samenspelen, scheldt hij ons ook verrot.” Drenthe begrijpt wel waar dat vandaag komt. “Dat is eigenlijk dat extra gif dat je ook als voetballer had.”

Is Van der Meijde te ver gegaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, komt gewoon door de emotie
438+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie