Van den Herik maakt gehakt van Feyenoord-leiding: “Incestueus”

Foto: Van den Herik maakt gehakt van Feyenoord-leiding: “Incestueus”

Jorien van den Herik heeft keihard uitgehaald naar het huidige Feyenoord-bestuur. De oud-voorzitter van de Rotterdammers stelt zelfs dat de organisatie een incestueuze cultuur heeft. Daarnaast maakt Van den Herik zich zorgen over de financiële situatie van Stadion Feijenoord NV.

Van den Herik groeide in de periode tussen 1992 en 2006 uit als een boegbeeld van de club. Na inmenging van de Commissie-Kerkum moest de toenmalig preses echter vertrekken. Daarvoor was er ook al wel de nodige kritiek opde voorzitter. Sindsdien kwam hij nauwelijk meer in De Kuip. “Als ik iets voor Feyenoord kan doen, zal ik dat altijd doen”, begon Van den Herik bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.Maar niet in de functie die ik vroeger had. In de huidige structuur, als al die mensen blijven zitten die er nu zitten, wil ik niks doen.”

Waar Feyenoord er sportief goed op staat, hekelt Van den Herik de huidige organisatie van de club. “Van de week heb ik me een klein beetje voorbereid, dan zie je boven de directie vier gremia. Ze hebben allemaal iets te vertellen. Ik noem het een incestueuze cultuur”, klonk het stevig. “In mijn tijd was dat niet. Als je organisaties hebt die uit een aantal lagen bestaat, met mensen die in vrijwel iedere organisatie daarboven iets te vertellen hebben, dat is niet goed. Met meerdere petten op creëer je een incestueuze situatie. Dat is uiteindelijk niet goed voor Feyenoord.”

Van den Herik was in zijn tijd geen voorstander van Feyenoord City, het project voor het nieuw te bouwen stadion. “Een nieuw stadion was desastreus geweest voor Feyenoord. Vijfhonderd miljoen investeren voor een mogelijk extraatje van zes, zeven miljoen per seizoen. Ik ben nooit echt tegen de bouw van een nieuw stadion geweest, maar het moet wel aantoonbaar goed zijn voor de club. De club moet er beter van worden, waarom zou je het anders doen?”

Stadio Feijenoord NV

Momenteel beleeft Stadion Feijenoord NV lastige tijden, stelde Van den Herik. Dat heeft te maken met een lening van de Amerikaanse bank Goldman Sachs van 17,5 miljoen euro. “Ik verwacht dat het stadion het financieel heel moeilijk heeft. Goldman Sachs zal toch een keer moeten worden terugbetaald en die wachten niet lang meer. Als ze hun geld terug willen, dan is dat er niet. Dan praat je over een faillissement. Dan zou de voetbaltak kunnen bijspringen, maar moeten ze dat doen? De voetbalclub moet investeren in wat er op het veld staat. Dan verleg je het probleem.”

Wordt Feyenoord landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap jij deze teksten?

  • Ja, kan me er wel in vinden
  • Nee, totaal niet!
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie