EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Van den Boomen mag vertrekken bij Ajax’

Foto: ‘Van den Boomen mag vertrekken bij Ajax’

Branco van den Boomen vertrekt deze zomer mogelijk bij Ajax. De middenvelder lijkt niet in de plannen van trainer Francesco Farioli voor te komen en bekijkt zijn opties.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Branco van den Boomen vertrekt mogelijk bij Ajax

De Ajax-selectie gaat deze zomer vermoedelijk flink gerenoveerd worden. Enerzijds door de dramatische transferwindow van een jaar geleden, anderzijds door de komst van Farioli die zijn oordeel velt over welke spelers in zijn spelplan passen. Wat betreft de positie van controlerende middenvelder lijkt er geen plaats voor Van den Boomen, weet Voetbal International.

‘Jordan Henderson en Kenneth Taylor zijn zekerheidjes zolang ze nog bij Ajax onder contract staan. Henderson onderzoekt zijn opties en Ajax staat op zijn beurt open voor een vertrek, maar zolang de 34-jarige Engelsman nog speler van Ajax is, zal de club hem niet snel op de bank zetten. En datzelfde geldt voor Taylor, die veel transferwaarde vertegenwoordigt’, schrijft VI.

Rosario als vervanger

Ajax lijkt op Pablo Rosario te mikken als nieuwe nummer zes, waardoor Van den Boomen vermoedelijk het kind van de rekening wordt. Na een succesvolle periode bij Toulouse werd hij transfervrij opgepikt door Ajax. Met zijn ervaring moest hij een rustpunt vormen op het middenveld, maar daar slaagde hij – mede door blessures – nauwelijks in. Zijn eerste seizoen in Amsterdam draaide zo uit op een grote teleurstelling. Het is niet bekend of clubs zich al gemeld hebben voor Van den Boomen of waar zijn voorkeur ligt.

Moet Ajax afscheid van hem nemen?

  • Ja, is het beste
  • Nee, ik zou hem de kans geven
557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie