Van Bronckhorst biedt Feyenoord hoop: ‘Wilde de Champions League-tune in De Kuip horen’

Foto: Van Bronckhorst biedt Feyenoord hoop: ‘Wilde de Champions League-tune in De Kuip horen’

Giovanni van Bronckhorst is te spreken over het werk dat Arne Slot levert bij Feyenoord. De oud-trainer van de Rotterdammers volgt zijn oude club op de voet en zegt te genieten van de speelwijze die Slot hanteert bij Feyenoord.

Lof voor Slot

In gesprek met De Telegraaf zegt Van Bronckhorst te genieten van Feyenoord. “Het voetbal wat Feyenoord nu speelt, ziet er heel goed uit. Het elftal is goed georganiseerd en het is echt leuk om naar te kijken. Dat is de verdienste van Arne en zijn spelers. Dat ze dit voor elkaar hebben gekregen, betekent dat er heel hard aan gewerkt is op de trainingen, want je moet veel dingen beheersen om zo te kunnen spelen.”

Slot heeft het voor elkaar gekregen om veel nieuwelingen toe te passen in zijn elftal, die allemaal geen last te lijken hebben van Kuipvrees. Volgens Van Bronckhorst is daar ook een goede wijze om mee om te gaan. “Ik draai het altijd om. Ik heb altijd gezegd dat het publiek in ons stadion het makkelijkste publiek is dat er bestaat voor spelers. Als je stinkend je best doet, mag je fouten maken. Als je dat niet doet, heb je een probleem. Mijn ploeg kreeg het vertrouwen en daarmee kwam de power. We wonnen niet voor niks vijf prijzen in amper vier jaar.”

Champions League-voetbal

Het lijkt nog niet zeker of Slot ook volgend seizoen in De Kuip actief blijft, maar de woorden van Van Bronckhorst bieden wellicht hoop voor de Feyenoord-supporters. “Na het veroveren van de landstitel wilde ik alleen maar met Feyenoord in de Champions League uitkomen en de tune van de Champions Leage in De Kuip horen. Dat had ik als speler meegemaakt en het was jaren geleden dat ik die tune in ons stadion had gehoord. Dát was voor mij de drijfveer bij Feyenoord. Ik wilde met mijn eigen club succesvol zijn, niet prijzen winnen om de stap naar het buitenland te maken.”

Blijft Slot volgend seizoen bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
262+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie