Van Bommel oogst lof: “Doet me denken aan Mourinho”

Foto: Van Bommel oogst lof: “Doet me denken aan Mourinho”

Mark van Bommel heeft de nodige lof gekregen voor de knappe 0-1 overwinning van Royal Antwerp FC op koploper KRC Genk. René Vandereycken, oud-trainer van FC Twente, maakte in Het Nieuwsblad zelfs de vergelijking met AS Roma-trainer José Mourinho.

Door de overwinning van Antwerp is koploper Genk niet helemaal uit beeld verdwenen, al is de achterstand met twaalf punten nog altijd behoorlijk. Gyrano Kerk maakte uiteindelijk de winnende treffer, maar Vandereycken was vooral te spreken over de slimme keuze van Van Bommel. “Als je momenteel niet de spelers hebt om spectaculair voetbal te brengen, waarom zou je dat dan toch proberen.”

Dat de Nederlandse oefenmeester voor een wat defensievere speelwijze koos vond Vandereycken dan ook logisch. “Antwerp verdedigt uitstekend als ploeg: als iemand uitgeschakeld wordt, staat er meteen een andere klaar.” Van Bommel verdient volgens de voormalig oefenmeester dan ook de credits. “Hij organiseert zijn ploeg naar de kwaliteiten die hij heeft. Hij maakt gebruik van de aanvallende kwaliteiten in zijn kern, maar steunt toch vooral op zijn organisatie.”

Vandereycken vergelijkt Van Bommel dan ook met Mourinho, die eerder met een soortgelijke speelstijl in het verleden bij meerdere clubs zeer succesvol is geweest. “Hij doet me denken aan José Mourinho. Velen zien Mourinho als een defensieve trainer, maar ik bedoel dat echt in de positieve zin! Ze hebben een duidelijk wedstrijdplan en dat lukt hen.”

Denk jij dat Van Bommel dit seizoen een prijs gaat pakken met Antwerp?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie