Van Bommel moet met FC Antwerp champagne in koelkast zetten

Foto: Van Bommel moet met FC Antwerp champagne in koelkast zetten

FC Antwerp kon met Royal Antwerp FC en trainer Mark van Bommel kampioen van België worden, maar ondanks een lange voorsprong kwam naaste concurrent Union Sint-Gillis op de valreep nog langszij in de havenstad: 1-1. Hierdoor blijft het nog even onduidelijk wie de titel gaat binnenhalen.

Eerder won The Great Old al de Belgische beker van KV Mechelen en het kampioenschap naderde de afgelopen dagen met rasse schreden. In het Antwerpse Bosuilstadion ging men er eens goed voor zitten. Hoofdtrainer en oud-PSV’er Van Bommel had in zijn basisopstelling plekken ingeruimd voor de Nederlanders Vincent Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp.

Janssen laat net bollen

Na een klein kwartier spelen ontplofte de thuisarena toen Stengs zijn landgenoot Janssen vond en de spits de openingstreffer kon aantekenen: 1-0. Daarna was de wedstrijd qua niveau zeker niet altijd geweldig. Na rust kwamen de gasten van Union, waar oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop bijkans de hele rechterkant bestreek, steeds meer op.

In de slotfase moesten de mannen van Van Bommel alsnog de gelijkmaker incasseren door Vermeeren. De gastheren probeerden wel nog koste wat het kost de winnende, en dus verlossende, tweede treffer op het scorebord te zetten. Dat leek zelfs in blessuretijd te lukken, maar de gastenkeeper voorkwam met een katachtige reflex een hobbelschot.

Waardoor oud-international Mark van Bommel en zijn team in ieder geval voorlopig geen titelfeest kunnen vieren. De Antwerpenaren blijven wel nog koploper in de play-offs om het Belgisch kampioenschap, dus voorlopig is voor de Van Bommel-formatie zeker nog niks verloren. Racing Genk zit als derde club overigens ook nog op het vinkentouw.

Gaat Van Bommel het alsnog redden met Antwerp in het kampioenschap?

  • Ja
  • Nee
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie