Van Bommel en Janssen kritisch ondanks ruime zege: “Stomme momentjes”

Antwerp FC boekte woensdagavond een eenvoudige 0-3-zege op het veld van Oostende. Desondanks hadden trainer Mark van Bommel en spits Vincent Janssen wel wat aan te merken op de overwinning.

The Great Old leek al snel een zorgeloze avond te beleven. De Antwerpenaren kwamen na elf minuten op voorsprong via Arbnor Muja. Tien minuten later verdubbelde Janssen de marge, op aangeven van Calvin Stengs. Vervolgens waren er de nodige mogelijkheden om verder uit te lopen, maar liet de ploeg van Van Bommel dat na. Plots kreeg Oostende de kans om terug te komen in de wedstrijd, al liet Nick Bätzner de uitgelezen mogelijkheid liggen vanaf elf meter. Bruny Nsimba gooide in de slotfase de wedstrijd alsnog in het slot: 0-3.

Van Bommel vond dat zijn ploeg het eerder had moeten afmaken. “Bij momenten hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. We konden het ons eigenlijk onmogelijk nog lastig maken, maar het is toch gebeurd”, klonk het bij Sporza. “Door stomme momentjes geven we de tegenstander het gevoel dat er misschien toch nog iets te rapen viel.”

“Te laat afgemaakt”

Ook Vincent Janssen, andermaal goed voor een doelpunt, vond dat Antwerp de partij nog in de eerste helft naar zich toe had moeten trekken. “Nu hielden we ze onnodig in de match, en kwamen we nog goed weg met die penalty. We hebben het aan onszelf te wijten dat we het pas zo laat helemaal afmaakten. Na de 0-2 zakten we wat weg, daar is nog ruimte voor verbetering”, zei de Oranje-international tegenover Het Laatste Nieuws.

Maakt Janssen de eerste goal tegen Standard?