Van Basten verrast collega’s: “Een vreemde keuze”

Foto: Van Basten verrast collega’s: “Een vreemde keuze”

Marco van Basten zou PSV-middenvelder Guus Til opnemen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Volgens de voormalig bondscoach kan hij op het WK in Qatar een belangrijke rol opeisen.

In Rondo kregen de aanwezige analisten de kans om ‘hun’ Oranje samen te stellen. Marco van Basten kiest er in tegenstelling tot zijn Ziggo Sport-collega’s voor om Til de voorkeur te geven boven clubgenoot Cody Gakpo. Youri Mulder uit daarover zijn onbegrip: “Til zit op de bank bij PSV, Gakpo is al maandenlang de allerbeste speler in de Eredivisie. Het is een vreemde keuze.”

Uitleg Van Basten

Til speelde ook pas vier interlands voor Oranje, maar Van Basten ziet in hem een belangrijke toevoeging. “Ik heb Til nog in mijn hoofd als de nummer 10 die aansluit. Ze spelen nu met twee aanvallers en je kunt zo’n derde wel gebruiken, want het zijn ook nog aanvallers die uitwijken.”

“Je hebt ook mensen voor het doel nodig en hij is wel zo’n speler van wie ik denk, vind en hoop dat hij erbij is”, legt Van Basten uit. “Klaassen heeft ook lange tijd zo’n functie gehad en ik zie Til als een nieuwe, jongere jongen die het ook kan. Vorig seizoen deed hij dat heel goed bij Feyenoord. Ik hoop dat het hem ook bij PSV lukt. Ik heb wel vertrouwen in hem. Hij is positief, enthousiast en heeft loopvermogen.”

Dick Advocaat gaat deels mee in zijn verhaal. “Het is een goede redenatie qua type speler dat daar moet komen. En dat is ook zo, want je staat voorin maar met twee. Maar dan zie ik toch Berghuis als een speler die ook erbij kan komen. Hetzelfde geldt voor Gakpo. Ik denk dat Til een probleem wordt, omdat hij zelfs bij PSV geen basisspeler is.”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Heeft Van Basten gelijk?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie