Valentijn Driessen spuwt gal over ‘Ajax-slijmjurk’

Foto: Valentijn Driessen spuwt gal over ‘Ajax-slijmjurk’

Valentijn Driessen heeft vrijdagochtend in de podcast Kick-Off van De Telegraaf hard uitgehaald naar Ajax-trainer Francesco Fariolo. De voetbaljournalist deed dat naar aanleiding van uitspraken van Farioli over technisch directeur Alex Kroes. Farioli vertelde onder meer dat het genot is om samen te mogen werken met Kroes.

Driessen laakt uitspraken Farioli over Kroes

“Een grotere slijmjurk, nu al, is er gewoon niet”, begint Driessen in de podcast van de ochtendkrant over de uitspraken van Farioli. “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je zulke domme teksten uitkraamt. Hij heeft eerder een interview gegeven, dat was best aardig. Dan krijg je nu dit soort teksten…”

De Ajax-watcher vond het daarnaast storend dat de Italiaan op geen enkel transfergerucht in wilde gaan. “Dan krijgt hij een echte vraag, waar je antwoord op moet geven, over de komst van Wout Weghorst: nee, hij praat niet over spelers die bij andere clubs onder contract staan. Bij Pablo Rosario precies hetzelfde. Wees dan gewoon een kerel, doe gewoon normaal.”

Farioli heeft inspraak in Ajax-transfers

Driessen denkt wel te weten waarom Farioli zo nadrukkelijk de loftrompet over Kroes opstak. “Ik mag aannemen dat hij niet voor niets zegt dat hij Kroes de allerbeste technisch directeur vindt waar hij ooit mee heeft gewerkt, omdat hij meepraat over de transfers. Ongetwijfeld doet hij dat, want anders was Rosario niet in beeld gekomen.” Daar is collega Mike Verweij het niet mee eens. “Het is toch niet zo dat hij bij alle transfers betrokken is? Dat is gewoon een aanname.”

Driessen wil Farioli niet direct afserveren, maar plaats wel een kritische kanttekening. “Die Farioli krijgt echt een eerlijke kans, honderd procent. Maar je moet niet met dit gelul aankomen, dat je iemand (Kroes, red.) de allerbeste vindt als je hem drie weken kent.” Volgens Verweij gaat Driessen nu echter al een stap te ver. “Je luistert de podcast meestal niet terug, maar dat moet je misschien wel even doen. Dat slaat natuurlijk nergens op. Je creëert nu toch al een beeld, dat is toch geen eerlijke kans?”

Eens met de kritiek van Driessen?

  • Ja, hij heeft gelijk
  • Nee, de kritiek van Driessen slaat helemaal nergens op
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie