Valentijn Driessen: “Koeman is beter dan Van Gaal”

Foto: Valentijn Driessen: “Koeman is beter dan Van Gaal”

Valentijn Driessen is van mening dat Ronald Koeman een betere bondscoach is dan Louis van Gaal. Volgens de voetbaljournalist kan zijn de prestaties van Koeman aansprekender dan die van Van Gaal, die alles ook nog op zichzelf betrekt.

Koeman is een betere bondscoach dan Van Gaal

“Ik vind Ronald Koeman een betere bondscoach, mede omdat hij nu in de halve finale staat”, stelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Koeman betrekt niet alles op zichzelf en dat doet Van Gaal wel. Hij heeft ook verschrikkelijk gefaald in die wedstrijd tegen Argentinië.” Oranje kwam toen terug van een 2-0 achterstand, maar pakte toen niet door in de verlenging. “Toen hadden ze door moeten pakken in de verlening. Dat heeft Van Gaal niet gedaan. Dat is denk ik de grootste blunder uit zijn carrière.”

Magere prestaties Van Gaal

Naast de winst van de Champions League met Ajax in 1995 vindt Driessen dat Van Gaal verder niet veel heeft laten zien. “Ik vind het prima dat iedereen fan is van Van Gaal. Maar na Ajax heeft hij geen internationale prijs meer gewonnen. Iedere trainer wint met Bayern München twee van de drie keer een landstitel en met Manchester United is hij ook geen kampioen geworden. Internationaal heeft hij altijd gefaald op de momenten die ertoe deden.”

Mike Verweij vindt dat Van Gaal op het WK van 2014 wel een waanzinnige prestatie heeft neergezet met het behalen van de halve finale. “Met heel veel jongens uit de Eredivisie.” Driessen noemt dat echter onzin. “En met spelers als Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Nigel de Jong. Dat was gewoon een geweldig elftal.”

Wie is de beste bondscoach?

  • Van Gaal
  • Koeman
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie