Utrecht-RKC twee keer gestaakt, spelers maken statement

Opmerkelijke taferelen bij FC Utrecht tegen RKC Waalwijk in de Galgenwaard. Bij een 2-0 stand in het voordeel van de thuisploeg werd de wedstrijd voor de tweede keer gestaakt wegens ‘vreugdebier’ op het veld. Dat gebeurde echter met nog maar één blessureminuut te gaan en dus werd het duel toch uitgespeeld, al schrijven de nieuwe regels van de Nederlandse voetbalbond iets anders voor.

FC Utrecht wint van RKC Waalwijk, spelers maken statement

Klaarblijkelijk werd er geoordeeld dat het oneerlijk zou zijn als RKC later deze week voor slechts een minuutje opnieuw naar de Domstad van Nederland af zou moeten reizen. En dus besloot scheidsrechter Ingmar Oostrom het duel voor de tweede keer te hervatten. Gelukkig kwam er niet nóg een keer een voorwerp op het veld. Dubbel opmerkelijk was het statement dat de spelers vervolgens maakten. Niemand wenste meer in actie te komen en keeper Etienne Vaessen hield de bal demonstratief onder zijn voet.

Op dat moment stond het al 2-0 voor de thuisploeg. In de eerste helft miste topschutter Anastasios Douvikas een pingel, maar na de rust maakte hij zijn fout goed door de 1-0 alsnog binnen te schieten, op aangeven van Jens Toornstra. Daarna volgde staking nummer één.

De wedstrijd werd hervat en RKC zocht de aanval, maar was niet in staat om de gelijkmaker binnen te schieten. In de blessuretijd van het duel in de Galgenwaard werd het 2-0 door een goal van Zakaria Labyad. Het beslissende doelpunt, met daarna de ‘bizarre’ taferelen.

Scoreverloop: 1-0 (60′) A. Douvikas, 2-0 (90′) Z. Labyad