United door in FA Cup na ontsnapping tegen West Ham

Foto: United door in FA Cup na ontsnapping tegen West Ham

Manchester United heeft ternauwernood de kwartfinale van de FA Cup bereikt. In een levendige tweede helft tegen West Ham United kwam de kersverse League Cup winnaar op achterstand, om die vervolgens knap om te draaien.

United won afgelopen zondag de League Cup op Wembley. Na de 2-0 winst tegen Newcastle United wist Ten Hag zijn eerste prijs te winnen als manager van The Mancunians. Het betekende het eerste zilverwaar voor de club in zes jaar, dat dan ook groots werd gevierd. Woensdag greep Ten Hag het duel met West Ham aan om veel steunpilaren rust te geven. Hierdoor kwam er een plaats vrij voor onder meer Tyrell Malacia. Wout Weghorst, die nog een belangrijke assist had tegen Newcastle, stond opnieuw in de punt van de aanval. Voor aanvang van het duel werd de League Cup nog even getoond voor het thuispubliek.

Marcel Sabitzer kreeg al snel een kans op de openingsgoal, maar de Oostenrijkse middenvelder vond Alphonse Aréola op zijn weg. De keeper van The Hammers maakte een sterke indruk door vervolgens ook Alejandro Garnacho van scoren af te houden. David de Gea, die recent een clean sheet-record bij United neerzette, toonde vervolgens ook zijn klasse. Een-op-een met Michail Antonio kon de Spaanse goalie redden. Het werd een lastige wedstrijd voor United, waardoor Ten Hag in de tweede helft steeds meer vaste waardes bracht. Casemiro en later Marcus Rashford en Lisandro Martínez moesten de ploeg een impuls geven.

West Ham op voorsprong

Tussendoor was West Ham echter verrassend op voorsprong gekomen. Op aangeven van Emerson was het Saïd Benrahma die het net vond: 0-1. United moest vol in de achtervolging om uitschakeling te voorkomen. De Londenaren kregen een goede kans op 0-2, maar de goal viel even later aan de andere kant. Eerst kopte Casemiro binnen, al ging de treffer niet door vanwege buitenspel van de Braziliaan. Een paar minten later telt een doelpunt wel. Na de hoekschop van Bruno Fernandes claimde Weghorst de bal in het doel te hebben gekopt, maar het was wel degelijk de West Ham-verdediger Nayef Aguerd die de eigen goal vond.

Beslissing in extremis

Men leek af te steven op een verlenging, maar zo ver kwam het niet. De bal kwam wat gelukkig panklaar te liggen voor Garnacho, die overtuigend de verre hoek vond: 2-1. Old Trafford ontplofte en kon even later nog eens juichen. Na slecht uitverdedigen van de defensie kon de jagende Weghorst de inlopende Fred bedienen: 3-1. United moest van diep komen maar bereikt toch de kwartfinale van de FA Cup. Een nieuw succes voor Ten Hag na het uitschakelen van FC Barcelona in de Europa League en het binnenhalen van de League Cup.

Scoreverloop: 0-1 (54′) S.Benrahma, 1-1 (77′) N.Aguerd (e.d.), 2-1 (90′) A.Garnacho, 3-1 (90+5′) Fred

Overige uitslagen FA Cup:

Southampton – Grimsby Town 1-2

Sheffield United – Tottenham Hotspur 1-0

Burnley – Fleetwood Town 1-0

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
24+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
15+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
11+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
40+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
34+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
16+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
68+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
299+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
87+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
43+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
104+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
376+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
37+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
284+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
757+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
305+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
767+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
129+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie