‘Ultieme nachtmerrie dreigt voor FC Barcelona’

Foto: ‘Ultieme nachtmerrie dreigt voor FC Barcelona’

Er dreigen dramatische consequenties voor FC Barcelona. De Catalaanse topclub is aangeklaagd in een corruptieschandaal en dat kan zomaar een ultiem doemscenario inleiden.

De openbaar aanklager in Catalonië gaat FC Barcelona als club aanklagen vanwege betalingen aan José María Enríquez Negreira. Hij was ten tijde van de betalingen voorzitter van de technische scheidsrechterscommissie van Spanje, waardoor de zaak zeer gevoelig lijkt. MARCA sluit zware consequenties niet uit.

Op basis van de UEFA-statuten moet FC Barcelona ernstig vrezen. Zo kan de Europese voetbalbond besluiten om de club uit de Champions League te weren om de reputatie van het toernooi te handhaven. Op basis van artikel vier zijn zelfs verdenkingen mogelijk al voldoende om over te gaan tot harde actie. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de UEFA deze week al contact gelegd om de situatie duidelijk te krijgen.

Einde FC Barcelona?

Voetbal International schrijft: “Geweerd worden uit de Champions League is nog de minste zorg van Barça als de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt. Voor corruptie kan een Spaanse rechter besluiten om het desbetreffende bedrijf op te heffen, wat het einde van Barcelona zou betekenen. Het is een extreem geval, maar behoort wel degelijk tot de opties als de aanklacht van de aanklager gegrond wordt verklaard.”

Naast de club FC Barcelona zijn ook oud-voorzitters Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell verdacht, net als Negreira zelf. Zij moeten vrezen voor een celstraf als de beschuldigingen bewezen kunnen worden.

Wint FC Barcelona bij Athletic Bilbao?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat iets dergelijks gebeuren?

  • Ja
  • Nee
2060+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie