Uitmuntende Haaland leidt Manchester City met record voorbij Bournemouth

Manchester City had zaterdag een relatief eenvoudige avond tegen Bournemouth. De ploeg van Pep Guardiola won het uitduel met 1-4, dankzij onder meer een uitstekend spelende Erling Haaland. De Noorse spits zette zelfs een record neer.

Haaland leek in de openingsfase al op weg te zijn naar een doelpunt, maar de lat zat hem in de weg. Uit de rebound kreeg zijn teamgenoot Julián Álvarez het echter wel voor elkaar om een doelpunt te maken, waardoor Manchester City binnen een kwartier op een 0-1 voorsprong stond.

Binnen een half uur zorgde Haaland hoogstpersoonlijk voor een tweede treffer voor de Engelse topclub. De aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Borussia Dortmund, maakte in de Premier League alweer zijn 27ste treffer voor zijn nieuwe club, wat bij Manchester City een record is. Haaland heeft dit seizoen over alle competities genomen 33 goals op zijn naam staan in evenzoveel wedstrijden.

Nog voor rust zette Phil Foden zijn team op een 0-3 voorsprong. De aanvaller speelde zijn 200ste duel voor Manchester City, waarmee hij zichzelf een mooie beloning gaf. Vlak na rust betekende een eigen doelpunt van Chris Mepham dat het 0-4 kwam te staan, waarna Guardiola de nodigde spelers rust besloot te geven. Jefferson Lerma zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer.

Manchester City nadert Arsenal

De overwinning van Manchester City brengt de club dichterbij concurrent Arsenal. Het verschil tussen beide clubs is twee punten in het voordeel van de Londenaren. Arsenal heeft echter nog wel een wedstrijd in te halen.

Gaat Manchester City dit seizoen nog kampioen worden?