EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Uiteindelijk betaalt Joey Veerman daar dan de prijs voor”

Foto: “Uiteindelijk betaalt Joey Veerman daar dan de prijs voor”

Het Nederlands elftal sloeg een modderfiguur tegen Oostenrijk. Youri Mulder probeert de vinger op de zere plek te leggen, in gesprek met Voetbal International.

Youri Mulder probeert uit te leggen waar het mis ging bij Nederlands elftal

“Ik denk niet dat het per se bij één individuele speler misgaat. Het is vooral de veldbezetting die niet klopt, dat zag je tegen Oostenrijk heel duidelijk. Er was te veel twijfel bij dingen die juist abc’tjes moeten zijn: Moet ik in positie blijven, of moet ik met mijn man mee? Gaan we vooruit druk zetten, of zakken we juist wat in? Moet de buitenspeler zijn back volgen, of juist loslaten? Het was van alles een beetje en dan klopt het geheel niet. Vooral op het middenveld kom je dan in de problemen”, verklaart Mulder.

“Tegen Oostenrijk zag je de drie middenvelders koppeltjes maken, dat was blijkbaar het plan. Dat kan, maar dan moeten de buitenspelers met hun back mee en moet er een centrumverdediger durven door te dekken. Dat gebeurde nu ook niet, waardoor je drie arme zielen op het middenveld krijgt, die staan te zwemmen in gigantische ruimtes. Uiteindelijk betaalt Joey Veerman daar dan de prijs voor, die speelde ook niet goed, maar dat kwam ook omdat het niet goed stond.”

“Tegen Frankrijk ging dat eigenlijk ook al niet perfect: toen stonden Jeremie Frimpong en Denzel Dumfries soms samen tegenover Théo Hernández en kwamen we op het middenveld een man tekort, omdat Adrien Rabiot naar binnen was gekomen. Daar waren ze blijkbaar toch niet helemaal op voorbereid. Eigenlijk is dat wel een beetje vreemd, want dat is nu juist de kracht van Ronald Koeman tijdens zijn hele carrière: dat spel zonder bal. Natuurlijk had Oranje ook wel een beetje pech tegen Oostenrijk. Een goede omzetting van Koeman, met Lutsharel Geertruida aan de binnenkant, leverde na rust meteen de 1-1 op. En dan valt direct weer die 2-1. Maar goed, je zou hopen dat ze het sneller kunnen oplossen dan pas tijdens de rust”, aldus Mulder tot slot.

Gaat Oranje de halve finale halen?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie