Uitblinker Messi loodst Argentinië naar WK-finale

Foto: Uitblinker Messi loodst Argentinië naar WK-finale

Argentinië heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van het WK 2022. In Qatar leidde Lionel Messi samen met Julián Álvarez de Zuid-Amerikanen overtuigend langs Kroatië: 3-0.

Kroatië kreeg via Ivan Perisic een mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Emiliano Martínez kon niet worden gepasseerd. Aan de andere kant eiste de doelman óók een hoofdrol op. Bij een uitbraak van Argentinië ging Álvarez onderuit na een duel met doelman Dominik Livakovic en de scheidsrechter wees naar de stip. Messi schoot de strafschop onhoudbaar in de kruising: 1-0.

Al in de eerste helft nam Argentinië afstand van Kroatië, dat in de kwartfinale nog afrekende met Brazilië. Opnieuw liet Álvarez zich gelden. De zomeraankoop van Manchester City kreeg de bal na een indrukwekkende sprint fortuinlijk met zich mee en uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar om WK-uitblinker Livakovic voor de tweede keer te passeren.

Argentinië had Kroatië al voor rust de nekslag kunnen toedienen, maar liet na om de derde goal op het bord te zetten. Het bleek uitstel van executie voor de Kroaten. In de tweede helft moest Livakovic zijn meerdere opnieuw erkennen in het duo Messi-Álvarez. De sterspeler van de Argentijnen draaide de defensie helemaal zoek en bezorgde zijn teamgenoot een niet te missen kans: 3-0.

Kroatië ontsnapte tijdens het WK meermaals aan uitschakeling, maar na de 3-0 verdween het geloof in een nieuwe finale. Argentinië mag aanstaande zondag tegen Frankrijk of Marokko proberen om Messi zijn felbegeerde wereldtitel te bezorgen.

Scoreverloop: 1-0 (34′) Lionel Messi (strafschop), 2-0 (39′) Julián Álvarez, 3-0 (69′) Julián Álvarez

Wie gaat wereldkampioen worden?

  • Argentinië
  • Frankrijk
  • Marokko
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie