UEFA versoepelt regels voor Rusland

Foto: UEFA versoepelt regels voor Rusland

De UEFA heeft besloten om de regels voor Rusland iets te versoepelen. Vanaf dit seizoen is het voor de Onder 17 van de nationale ploeg én clubs mogelijk om weer deel te nemen aan toernooien die de Europese voetbalbond organiseert.

Versoepeling van regels UEFA

Na de Russische inval in Oekraïne besloot de bond om Rusland per direct uit te sluiten uit alle competities. Het betekende dat de jeugdteams van het land hard werden geraakt. Hoewel de UEFA niet van plan is om in de nabije toekomst verder mee te bewegen, vond het dat het een stap moest maken.

Teams van lagere leeftijd krijgen daarom weer de mogelijkheid om Europees mee te doen. Aleksander Ceferin, de baas van de UEFA, vindt het zeer belangrijk dat de kinderen in de selecties hoop blijven houden. “Kinderen moeten niet gestraft worden en het voetbal moet nooit stoppen met het geven van hoop”, laat hij weten.

Verder wil de UEFA niet gaan, wat betekent dat teams van Onder 19 en ouder gewoon met de beperkingen te maken blijven houden. Zij houden daardoor in hun thuisland uitsluitend de mogelijkheid om aan de nationale competities mee te doen. Versoepeling hiervan zal naar verwachting pas plaatsvinden als de oorlog stopt.

Meerdere beperkingen voor Rusland

Hoewel de jeugdteams weer mogen deelnemen, gelden wel meerdere beperkingen. Allereerst zal voorafgaand aan de duels geen Russisch volkslied klinken of een Russische vlag te zien zijn. Daarnaast worden geen van de wedstrijden in Rusland gehouden. Het biedt de spelers echter wel de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen.

Is dit een juist besluit?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, belachelijk
307+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie