Twente verscheurt contract aanvaller per direct

Foto: Twente verscheurt contract aanvaller per direct

FC Twente heeft vandaag de verbintenis van de achttienjarige Jahnoah Markelo ontbonden. Onlangs werd hij al door coach Ron Jans uit de hoofdmacht verbannen, nu wordt er dus zelfs per direct afscheid van het talent genomen.

Het betreft hier ‘disciplinaire redenen’, zo weet de TC Tubantia. In Enschede zingt al langer rond dat Markelo nogal moeite heeft met het leven als een prof; zo zou hij het uitgaansleven net iets te plezant vinden. “Markelo tekende in het najaar nog een profcontract bij FC Twente en deed in vriendschappelijke duels al enkele keren met het eerste elftal mee. Aan het begin van dit jaar werd hij uit de selectie gezet en moest hij weer aansluiten bij de onder 21”, schrijft de genoemde streekkrant.

“De reden van de sanctie lag voor een groot deel buiten het veld. De club verweet Markelo een gebrekkige professionele instelling. Ondanks meerdere gesprekken is het nu de samenwerking stopgezet van de speler die jarenlang in de opleiding van Ajax zat.”

Boodschap niet begrepen

Bij de eerdere verbanning van Markelo zei directeur Jan Streuer al over de dribbelaar: “Hij weet nog niet precies wat het inhoudt profvoetballer te zijn. Een jonge speler mag fouten maken, maar het kan niet zo zijn dat we met de jongste speler in de selectie het drukst zijn. Na 1 april kijken we of hij de boodschap heeft begrepen, en of hij kan terugkeren in de selectie.”

TIP: 1.62x je inleg als FC Twente woensdag van Groningen wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @11markelo

Goed besluit?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie